I får lige opskriften på den gode og helt almindelige chokoladekage. Opskriften har jeg brugt i flere år og slår aldrig fejl.. Jeg laver den tit, når vi har en uge med mange aftaler. Den holder sig nemlig svampet og lækker i mange dage og på den måde kan én enkelt kage lige pludselig både klare venindebesøg, et lille familievisit, et vennepar og Hr. K’s kontor… Ja den kage kan klare det hele 🙂
Den er nem, hurtig og billig. Altså en rigtig klasse-kage eller kontor-kage, hvis du måske skylder sådan en? 😉
Ønsker du at pifte kagen op kan du tilføje lidt stærk kaffe eller hakkede nødder i dejen eller måske friske bær på toppen.

Ingredienser:

600g mel
500g sukker
1 liter kærnemælk, ymer eller neutral yogurt alt efter hvad du har.
3 tsk. Natron
1 spsk. vaniljesukker
8 spsk. cakao
1 1/2 dl olieEvt. 100g hakket mørk chokolade
Flormelis til glasurAlle ingredienserne røres sammen og hældes over i en dyb bradepande
Bag den ved 200 grader i ca. 35 minutter
Nemmere bliver det ikke 🙂

You Might Also Like

0 Comments

  1. Nola says:

    uhmmm hvor ser den lækker ud!! Mange tak for opskriften 🙂 Chokoladekage er bare altid et hit!!!

    Flotte og indbydende billeder også 🙂

    1. Frk. Hansen says:

      Det er et loppefund.. Den er pt ude af huset. (det er nemlig den der bliver givet kager på ;-)) Men så snart den er hjemme igen så skriver jeg lige hvilket stempel der er under 🙂
      De er nemlig rigtig fine og minder lidt, bare lidt, om Royal C’s riflet 🙂
      Hav en dejlig dag!

  2. Jeg synes kagen er vildt lækker og har længe søgt efter en ekstra svampet og brownie kage, og der må man sige denne rammer perfekt! Kanon ide med tilføjelsen af kærnemælk 🙂 Men synes dog at kagen efter min smag gerne må have lidt mere ckokoladesmag i dybden, så næste gang vil jeg nok skrue op for noget smeltet chokolade i kagen 😉 MUMS!

    1. Frk. Hansen says:

      Ih hvor er det dejligt at høre! Ja, en masse chokolade lyder som en rigtig god idé 🙂
      Tusind tak for din tilbagemelding, de er guld værd!
      Hav en dejlig aften

  3. Karina Schultz says:

    Hej Frk. Hansen.

    Din kage ser lækker ud. Jeg skal holde fødselsdag og vil prøve din opskrift

  4. Maiken says:

    Lavede denne lækre kage efter opskriften og den blev supergod. Lavede den derefter med halvt kærnemælk og halvt a38 og uden olie, og det blev den faktisk kun endnu bedre af.

    1. Frk. Hansen says:

      Skønt! Det må jeg prøve Maiken.. Hvis det er bedre kommer der helt sikkert en revurderet opskrift! Tusind tak for input, det er så dejligt at få! 🙂

  5. jannie says:

    Lavede en “semi” udgave i mangel på nogle ingredienser. Brugte 1 l mælk og 3 mosede banener + 100g finthakket chokolade. Blev ganske godt alligevel og mega børnevenlig 🙂

    1. Frk. Hansen says:

      Tak for tip! Den må jeg også have afprøvet 🙂 Mmm.. Bliver helt kagesulten nu!
      Håber du får en skøn påske, med masser af kage måske 😉

  6. Heidi says:

    Søgte ny opskrift og faldt over denne . Havde glædet mig rigtig meget, men blev slemt skuffet. Tør udenpå, klistret indeni og smagte ikke af noget. Fulgte opskriften til punkt og prikke. Øv øv

  7. Jeanette says:

    Mums ser lækker ud, kan den holde sig til onsdag? Tirsdag vil jeg dele den på midten og fylde med hindbær mousse. Så moussen trækker nok ned i bundene i løbet af tirsdag nat..

    1. Frk. Hansen says:

      Hej Randi
      Mellem størrelse. Det er ikke den helt store og heller ikke den helt lille. Den kan også laves i et af de større ildfaste fade 🙂

  8. Kathrine says:

    Lyder som en mega lækker kage, men egner den sig også til en børnefødselsdag eller bliver den for cacao-/chokoladestærk til en 3 årig? Har tænkt mig at skære den ud til et 3-tal og pynte den med chokoladeknapper ovenpå hele glasurfladen.

    1. Frk. Hansen says:

      Måske du skal skære ned på kakaopulveret. Måske nøjes med 4 spsk i stedet for de 8. Men det lyder som en rigtig god ide med chokoladeknapper!
      Pøj Pøj og tillykke med den 3 åriges fødselsdag 🙂

    1. Frk. Hansen says:

      Nej der skal ikke æg i, det er blandt andet derfor jeg synes den er billig i råvarer. Vi køber nemlig øko æg og så kan det godt blive dyrt at handle ind til at bage 🙂
      Pøj pøj med bagningen

  9. Janne says:

    Dejlig nem chokolade kage. Har lavet denne kage mange gange, både privat og på arbejdet og den skuffer aldrig. Både børne og voksne elsker den og den bliver revet væk. Folk spørger altid efter opskriften. I min ovnen skal den dog ikke have mere end 25-30 min.

    1. Frk. Hansen says:

      Hej Janne
      Tusind tak for de varme ord. Hvor er det dejligt at kagen bringer lykke hver gang du laver den. Så er det altså sjovt at bage!
      Tak for tippet, det er givet videre og jeg håber andre kan bruge det.
      Hav en dejlig dag

  10. Caroline says:

    Hej!
    Ser super lækker ud. Jeg vil rigtig gerne bage denne kage, men kan ikke helt finde det rigtige fad?

    Jeg har en dyb pradepande på 37×27, er den for stor?

    På forhånd tak for svar:)

    1. Frk. Hansen says:

      Jeg er sådan en der bager virkelig meget på slum og bruger forskellige forme. Så jeg er ikke helt sikker. Jeg tror måske at målene passer meget godt. Det er næsten at prøve sig frem 🙂
      God bagelyst og undskyld det sene svar

  11. Susanne poulsen says:

    Hold op hvor er den lækker. Kan normalt ikke lide chokoladekage men denne:). Absolut en der kommer i min faste bagemappe:)

    1. Frk. Hansen says:

      Uh det har jeg ikke prøvet. Jeg tror jeg ville holde mig fra det. Men det er mere fordi jeg aldrig har hørt om nogen kager der bruger yoghurt med smag. Jeg kan være bekymret for om den pga. smagsstoffer opfører sig anderledes under opvarmningen 🙂
      God bagelyst

  12. Charlotte Normann Frederiksen says:

    Hejsa, ser virkelig lækker og dejlig nem ud. Hvor stor bradepande er der brugt, jeg skal lave til 40 personer, så tænker om der skal laves dobbelt portion og i givet fald hvor meget der skal dobles op?
    Hilsen Charlotte

    1. Frk. Hansen says:

      Jeg må være dig svar skyldig. Jeg kan ikke huske hvor stor en bradepande der er brugt. En 3 dobbelt portion er mit bud 🙂
      Rigtig god bagelyst

  13. Thyra says:

    Hej
    Jeg har lige sat den i ovnen, en dobbelt portion passer til min bradepande som fulgte med ovnen , fordi jeg bager de helt store er for at vi er en familie på 6 så en lille ville hurtig være væk

  14. Solveig says:

    Jeg er SÅ skuffet over denne kage. Den smager af ABSOLUT ingenting! 🙁
    Den er heller ikke særlig billig at lave, da man skal bruge så meget mel og sukker..
    Denne kage laver jeg i hvert fald ikke igen, desværre.

  15. Thyra says:

    Jeg elsker denne kage og jeg syntes ikke den er dyr at lave, samt at jeg putter 200 g. Chokolade i, i stedet for de 100g og det gør den bare ekstra god og hele familien elsker den.

  16. Bente says:

    Hej behøver jeg bruge så meget sukker, jeg skal lave den i ovnbradepanden, så det bliver et helt kilo sukker synes det er lidt meget ?

    1. Frk. Hansen says:

      Der må jeg være dig svar skyldig da det er længe siden jeg har bagt den men mener at den passer i en bradepande der er omkring halv størrelse af en alm ovnplade.

  17. Tanya says:

    Undre mig der rådes til dobbelt portion, hvis det skal passe til ovnens plade.
    Jeg bager enkelt til ovnens plade og det er helt perfekt.
    Mængderne af mel og sukker stemmer overens med de fleste af mine opskrifter til den bageplade…

    Har den i ovnen nu og glæder mig til den er færdig og afkølet en smule..
    Har puttet hakket mørk og hvid chokolade i, håber det blir mums..

  18. Maria says:

    Jeg har lige lavet kagen- men blev desværre skuffet – den smager intet af. Øv! Men kan læse nogen har mere held med opskriften end jeg. 😉

    1. Thomas says:

      Jeg må tilslutte mig din mening. Jeg har endda piftet op med kaffe og chokolade. Jeg tror det er mængden af mel der tager smagen. Den må kunne forfines da det er en utrolig nem kage at lave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *