snor til planteophæng

Jeg er ved at give vores stue en lille simpel make over. Tendensen omkring Green Living har virkelig bidt sig fast i mig og nu er det på tide at mit lille hjem også kommer med på noderne! Hvis du har det ligesom mig, så får du her 1. del af et DIY projekt, der kan få dig med på tendensen om at bringe det grønne indenfor og samtidig skabe et personligt udtryk.. Mere tror jeg ikke jeg vil røbe lige nu. Men hold øje, for sidste del af projektet kommer på bloggen i slutningen af denne uge.
Men som en del af projektet har jeg været i gang med, at lave de populære planteophæng. Der findes allerede mange guides og vejledninger på nettet. Nogle af dem kan dog kræve lidt fingersnilde og øvelse. Metoden jeg har brugt er helt simpel og kører på fiskenet princippet. Planteophængene er at finde overalt fpr tiden og findes i næsten et hvert magasin man åbner. De er heldigvis også både billige og nemme at lave selv. Så her får du en nem guide der giver dig grundprincippet du så kan videreudvikle lige så tosset du vil.
Det eneste du skal bruge er snor og saks. Jeg har været forbi XL-byg og købt 3 forskellige snor typer. 2 af dem er muresnor. Den er stærk og meget nem at arbejde med. Den anden er en sisal snor. Smuk og rå. Men jeg vil fraråde dig, at lægge ud med sisal, hvis du er nybegynder i fletteri og snorarbejde. Den er ikke nem, at arbejde med og kræver, at du har flettemetoden i fingrene for at det lykkes uden klynk og ynk (åh, jeg siger det bare).

step by step guide til at binde planteophæng

 

Step 01
Som minimum skal du have 3 lige lange snore. Klip dem i den ønskede længde og fol dem på midten så de danner et V. (Bliv ikke forvirret over at mine snore slår ring om sig selv, det var kun for at de kunne være på billedet)
Step 02
Når du har lagt de 3 snore op samler du dem i den ende hvor de er foldet. Bind en knude så du har et udgangspunkt. Den lykke der dannes bliver ophængets top.
Step 03
Snorene deler du igen op så der igen ligger 3 snorforløb med 2 snore i hver. Du har altså i alt 6 snore fordelt i 3 bunker. Tag nu, som vist på billedet, snor nr. 2 og nr. 3 fra højre.
Step 04
Når du har fundet snor nr. 2 og nr. 3 slår du en knude. Husk at lave god afstand fra den første knude, som ophænget skal hænge i og til knuden du slår nu. Jeg har ca. 30 cm. afstand imellem knuderne.
Step 05
Fortsæt mod venstre og tag snor nr. 4 og 5 og slå en knude på samme sted som du slog sidste knude. De skal være sådan nogenlunde lige over for hinanden.
Slå til sidst en knude med snor nr. 6 og snor nr. 1. -Dette er princippet for ophænget og det er denne handling der udføres hver gang.

step by step guide på planteophæng

Step 07
Nu tager du igen snor. nr. 2 og snor nr. 3 og binder endnu en knude under den række af knuder du netop har bundet. Sørg for at have lidt afstand imellem. Jo større diameter din skål/urtepotte har jo mere mellemrum skal der være imellem knuderne. Jeg har 8-9 cm længde imellem knuderen.

step by step guide på planteophæng

Step 08
Fortsæt nu med snor nr. 4 og nr. 5 og bind en knude i samme højde som den foregående.
Step 09
Afslut rækken af knuder med at binde snor nr. 6 og nr. 1 sammen.
Step 10
Nu har du bundet nettet sammen så det danner en tube. Hvis du ønsker flere rækker fortsætter du bare princippet. Det kræver, at man holder tungen lige i munden for at holde styr på hvilke snore der hører til hvor. Men det kan sagtens lade sig gøre og når først du har systemet i fingrene bliver det nemmer at finde rundt i, så du kan lave dem mere avanceret og med flere detaljer.

lav dit eget planteophæng

Step 11
Når du har det antal rækker du ønsker samler du alle snorene og binder en stor knude. Der er ca. 10 cm fra sidste knuderække til jeg slår den store afsluttende knude. Sørg for at binde den godt, da det er den der kommer til at holde plantens vægt. Jo større din plantes potte er, jo større mellemrum skal der være fra sidste knuderække til den afsluttende knude. Prøv dig frem ved at sætte potten ned i ophænget. Du kan altid binde knuden op og flytte den så det passer.

ophæng til plante

Som du kan se har jeg i dette ophæng kun lavet to rækker af knuder. Jeg synes det fungere bedst hvis der er mellem 2 og 4 rækker.
Nu er min potte forholdsvis lille og jeg har nøjes med at flette med 3 snore, som i øvrigt også er minimum for at lave et planteophæng af denne type. Var min potte større ville jeg nok have tilføjet endnu en snor, så antallet blev 4. Hvis du gør det er princippet stadig den samme, der er blot to snore mere der skal flettes..

Lav dine egne planteophæng

Jeg har lavet lidt forskellige ophæng. Fælles for dem er, at ingen af dem er traditionelle urtepotter. Kobberskålen jeg har brugt her, er  i virkeligheden toppen af Simply Chocolates kobberæ. Jeg har også været forbi genbrugsen og fundet et par forskellige glas til formålet. Jeg synes den runde form er så fin til ophængene, så gå på jagt derhjemme eller i genbrugsen efter små fine skåle, krukker og vaser.
På den måde får du de fineste ophæng for meget få penge. Held og lykke med projektet!

diy lav dine egne planteophæng

 

Snor er sponsoreret af XL-Byg
Kobberæg er sponsoreret af Simply Chocolate

You Might Also Like

0 Comments

  1. Lise says:

    Hvor er de altså flotte, Gabi! Har lige forsøgt mig med to og det gik jo overraskende nemt 🙂 Lavede en i muresnor og bagefter en i fiskeline. Er ret vild med det fine, næsten usynlige, look fiskelinen giver 🙂 Vil forsøge mig med nogle flere ophæng i andre farver fiskeline 😉

  2. pernille says:

    Hejsa…. super smart… men det fungerer bare slet ikke for mig… min krukke ryger ud…hvordan får du den til at sidde ordentlig fast i nettet… jeg har bundet 2x knuder på henholdvis snor 2&3 4&5 6&1 med ca 7 cm mellemrum.. og derefter afsluttet med een stor knude… men forstår bare ikke hvordan hulan det så fungerer derefter….

    1. Frk. Hansen says:

      Hej Pernille
      Uha, det er svært at guide gennem ord. Jeg er lidt i tvivl om hvad dit problem ér.. Vil du evt sende mig et billede af dit ophæng? Gerne med krukke i, som det nu kan lade sig gøre. Hvis ikke så hvor du holder den ud så jeg har mulighed for at se knuderne.
      Umiddelbart vil jeg sige, at hvis du har gjort alt som på billederne er det evt. fordi din krukke er en del større eller mindre og derfor kræver knuder der sidder tætter/længere fra hinanden. Men send mig lige en mail. Jeg har nemlig haft en anden igennem der var kommet til at binde knuderne på de forkerte snore og så kan potten nemlig slet ikke sættes i.
      Min mail: frkhansen.dk@gmail.com
      Hav en dejlig aften og skønt du spørger 🙂

  3. Pernille says:

    Hej, jeg er i fuld gang med at afprøve dit DIY-projekt, men er i tvivl om, hvor langt jeg skal klippe snorene?
    Hvilken længde har du klippet dem i? 🙂

    Mvh Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *