lav dit eget vægophæng i garn

Du kan nemt og hurtigt lave dit eget vægophæng i garn. Det vævede vægtæppe har fået come back og de er så smukke. De vævede tæpper er blevet genfortolket og hold nu op de kan være smukke.. og dyre. Jeg fik lyst til selv at hoppe med på bølgen og fylde mit hjem med lækre tekstiler og blød uld. Så jeg har lavet en hurtig og billig både at få den bløde vægkunst ind i hjemmet på. Alt det kræver er metaltråd, garnrester og 20 minutter.

runde metal ringe til vægtæpper

 

Der findes mange måder at skaffe sig en metal ring på. Jeg har søgt mig frem til at de forhandler nogle hos cchobby, der har de guldfarvede ringe i både diameter 20cm og 30 cm. Jeg har også en bambus ring, som jeg fandt i genbrug og en matal ring fra en lokal hobbyhandler. Vil du gerne i gang med det samme og ikke kaste alt for mange penge efter det. Så kan du bruge en tyk metaltråd. Min er fra Søstrene Grene. Men tråden fås også i de fleste plantecentre og kaldes også bonzaitråd. Det kan fås i flere farver. Jeg har valgt en kobber.

Materialer og værktøj:
Bidetang
Ståltråd
Gaffatape
Garnrester
Uld – jeg har købt mit her
Saks

lav en metal ring selv
Bestem dig for ringens størrelse og form så en cirkel i metaltråden. Det kan være svært at få en ensartet cirkel, så brug evt. noget at forme udfra. Jeg har brugt en stor skål.
Klip det overskydende metaltråd af og saml ringen med et lille stykke gaffatape. Det behøver ikke være pænt. Vi dækker det til med garnet, sådan at det ikke kan ses.

garnrester er perfekte til at lave vægtæpper med

Find noget garn og evt. uld i de ønskede farver. Du kan mixe som du vil. Det er en god idé at bruge lidt tykkere garn da det nemmere ser ud af mere. Så hellere tykke uldgarner end tynd bomuld.

guide til et hjemmelavet vægtæppe vægophæng
Slå garnet op i den rette længde: Beslut dig for en længde og hold fingeren på garnet fortsæt så med at tage garn fra rullen sådan at du har én lang tråd viklet rundt i den ønskede længde.
Nu skal garnet låses om ringen. Tag den ene ende af garnet, som vist på billedet ovenfor og før snorens ende igennem sig selv. Træk nu forsigtigt og første kvast er nu låst og sidder på. Sådan fortsætter du bare med de forskellige typer garn indtil det ønskede resultat er nået.

brug uld i vægophænget

Uld giver en god kontrast og fylde til ophænget. Så har du sådan noget så brug det endelig her. Fremgangsmåden er den samme som med garnet.
Her skal du dog ikke slå garnet op flere gange. Klip et langt stykke uld af. Fold det på midten og træk det nu igennem sig selv og lås det ved at trække i enderne.

garnet tilpasses så vægtæppet for den ønskede form

Til sidst kan du, hvis du ønsker det, klippe alle garnenderne til sådan at det får en skarp linje rundt. Jeg har klippet det ned i en spids på midten.
Du kan lave ophænget langt eller kort. Det giver vidt forskellige udtryk.

nemme vægtæpper

Her er så et par af mine færdige ophæng. Jeg har to hængende på krea værelset.

vægtæppe med garn ophæng og læder fjer

De kan både bruges som pynt alene, eller indgå som et endimensionelt pust på billedevæggen. Du kan også samle flere ophæng og hænge dem sammen.
Det er sjovt at eksperimentere med de forskellige kombinationer af garn. Prøv f.eks. at se hvor forskellige et udtryk man kan få. På det nederste væg ophæng har jeg tilføjet fjer som jeg har klippet ud af en rest grå læder. Det er holdt i grå og sort og har et helt andet udtryk. End de andre i indlægget her. Så mon ikke der er et væg tæppe der passer ind hos os alle, på den ene eller anden både 🙂

i stuen hænger vægophænget smukt

Det tredje og sidste ophæng hænger i vores stue. Synes det giver en fin detalje og så er det sjovt at indrette sig med andet end billeder på væggen.
Skænken under vores tv er ny, den har jeg designet og snedkereret under mit 6 måneders grundforløb på Snedkerskolen i Vejle.
Hvis du vil høre mere om mig privat, så følg gerne med på Instagram. Her hedder jeg @gabriella.holm og deler flere glimt fra min hverdag end jeg gør på bloggen.

Share

You Might Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *