julepynt og julekugler
Julen er ovre og det er tid til at gemme julepynten væk.. og dog. Du kan nemlig med et simpelt lille trick trylle julekugler af glas om til søde vaser.
I år kom der nye glas julekugler fra Søstrene Grene med hjem. De har pyntet henover julen og er nu taget ned. Måske du også har købt nogle af de fine klare glaskugler. Denne mindre julede kugle har været ret populære denne jul findes i mange udgaver fra mange forskellige producenter. Måske du endda kan være heldig at finde glas kugler billigt her efter jul? Her får du en guide til enkle vaser, der holder året rundt.

materialer til redesign af julekugle
Alt du skal bruge er:
En julekugle af glas
Et stykke ståltråd (kun hvis du som jeg, skal have fjer eller andet fisket ud af kuglen)
En rund perleplade
Hama/stryge perler
Strygejern og bagepapir

jule kugle i glas fra søstrene grene
Fjern ophænget i metal. Pas på hvis kuglen er tynd, at den ikke knækker når splitten fjernes. Disse fra Søstrene Grene har tykt glas og her hiver du bare til.

metal tråd til at tage fjer op med
Jeg har givet et stykke metal et buk så det kan komme ned i kuglen og få fat i fjerene.

fra julekugle til vase
Hiv fjerene eller andet pynt ud, lidt af gangen.

hama perle plade
Lav en krans af perler. Det er lige meget om du bruger en stor rund perleplade eller en lille som her. Stryg perlepladen med et lag bagepapir imellem. Stryg gerne perlepladen på begge sider, sådan at den holder godt.

vase med hama perler
Sæt julekuglen med åbningen opad, ned i kransen af hama perler. Fyld kuglen halvt med vand og sæt en blomst eller gren i.

diy vase, applicata vase, skjalm p kugle
Resultatet er en smuk rund vase til en blomst. Perlepladen sikre at kuglen ikke drejer rundt og står godt og sikkert fast i kransen.
Jeg er rigtig glad for materiale mikset og synes det er sjovt at kunne inddrage perlerne. Perlepladen har normalt et ret naivt udtryk og er måske ikke noget man lige forbinder med en elegant vase. Men her fungere det rigtig godt, synes jeg.
Så gem ikke julepynten alt for langt væk. De små vaser er søde, som her i et lille stilleben i vindueskarmen. Men jeg kunne også godt se dem som bordpynt til en fest foreksempel. Måske til forårets konfirmationer. Her kan konfirmanden i hvert fald helt sikkert selv være med og stå for produktionen.

vase af julekugle og hama perler

Share

You Might Also Like

0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *