Jeg har tidligere vist vores bryllupsinvitationer og min brudekjole her på bloggen. Nu er vi så nået til brudebuketten.
Vi havde jo et ønske om at skabe et budget bryllup, hvor intet skulle mange. Det er i sig selv lidt modsigende, men et nemt sted at spare penge er på brudebuketten. Min første tanke var at jeg gerne ville have en havebuket. En hjemmelavet buket med blomster fra haven. Da vi blev gift i slutningen af august var det dog sparsomt med blomsterne, da de fleste havde haft deres højsæson. Dertil kom at mange frarådet mig at plukke selv, eftersom rigtig mange haveblomster har svært ved at holde sig pæne en hel dag uden vand. Det kræver at man vander godt i dagene op til, hvis ikke det har regnet og at man kender de forskellige blomster ret godt for at få valgt dem der kan holde sig pæne. Jeg ved ikke nok om blomster og ville være ked af at stå med en buket der var vissen over middag, fordi den var plukket dagen før og ikke kunne klare varmen. Derfor droppede jeg den lidt romatiske tanke om en havebuket og besluttede mig for at købe en i stedet for.

Jeg fandt en masse inspirationsbilleder med de ideer, farver og blomster jeg gerne ville have min brudebuket skulle indeholde. Dem tog jeg med ned til et par forskellige af byens blomsterhandlere og spurgte til prisen. Prisen hos de forskellige butikker lå på omkring 1.200-1.700 kr.
Jeg stod og skulle bruge en brudebuket, to brudepige buketter samt blomster til håret og knaphulsblomster. Det ville derfor hurtigt rende op og blive en tung post på vores sparsomme budget.

brudebuket inspiration og ideer
Jeg besøgte derfor en fjerde blomsterbutik og prøvede at virke meget henkastet i min bestilling omkring en større buket og to små buketter samt lidt løse blomster ved siden af. Jeg nævnte ikke ordet bryllup før efter vi havde fundet frem til et prisniveau. Ud fra de buketter de havde i butikken fandt vi frem til den måde buketten skulle bindes på og hvilke blomster den skulle indeholde. Det er vigtigt, at man får valgt blomster som kan klare sig en dag uden vand. Det er en af farerne ved ikke at bestille en brudebuket hos blomsterhandleren. Her tager butikken nemlig højde for hvad og hvordan den skal bindes og hvilke blomster der skal indgå for at den holder sig frisk hele dagen. Det skal man være meget opmærksom på hvis man vælger en almindelig bundet buket. Jeg skar nogle af de dyreste blomster fra sammen med dem der ikke kunne holde sig pæne en hel dag og valgte i stedet andre billigere alternativer til, som kunne holde sig flotte hele dagen. Det betød at jeg endte med at give 550 kr. for det hele. Min brudebuket kostede i alt 300 kr. De to brudepige buketter gav jeg 200 kr for og lidt ekstra blomster til knaphuller og hår for 50 kr. Min mor havde et passende hvidt stykke silkebånd, som hun viklede om buketten sådan at jeg kunne holde om den. Båndet blev viklet omkring buketten og syet med et par sting samme morgen som brylluppet skulle stå. Blomsterne til håret blev med lidt tråd og nål syet fast på hårnåle og sat i håret. Det samme gjorde vi med knaphulsblomsterne, de blev sat sammen og blev holdt sammen med lidt sytråd og bånd.

Jeg synes selv det var en af de nemmeste måder at spare penge på. Jeg følte ikke at jeg var gået på kompromis med noget omkring buketten. Den var lige som den skulle være. Det var samtidig uden tøven at bukken senere blev kastet ud til alle festens ugifte kvinder. Jeg har hørt om mange brude som vælger denne tradition fra, fordi de ønsker selv at beholde buketten. Det kan jeg faktisk ret godt forstå hvis man har kastet flere tusind kroner efter drømmebuketten. Så dette er en dejlig løsning for alle og så synes jeg det er en sjov og dejlig tradition at kaste buketten. Nu er mit lille tip i hvert fald givet videre til alle jer smukke kommende brude:

Selvfølgelig skal dagen være helt perfekt, for vi får forhåbentligt kun den ene af slagsen, men pas på med at få alt til at skulle være så perfekt at dagen kan briste her og der, fordi noget ikke forløber som planlagt. Jeg kunne sænke skuldrene og tænke skidt pyt fordi jeg ikke stod i en kjole til 20.000 kr og med en buket til 2000 kr. Måske jeg er alene om at have det sådan og vi er alle forskellige. Men mærk lige efter. Måske alt ikke behøver at være perfekt ud til fingerspidserne, det kan være pokkers svært at leve op til når dagen går løs.

brudebuket tip og diy bryllups inspiration

Share

You Might Also Like

0 Comments

  1. Carina says:

    Tak for det fine indlæg omkring din brudebuket. Jeg syntes det er dejligt og skønt at du er kommet med et alternativ til hvordan man kan løse en situation, hvor kan gerne vil have så meget som mulig for pengene. Jeg har arbejdet et par år som bryllupsarrangør og min mor er blomsterbinder (som har haft egen butik i mange år) Så derfor vil jeg også gerne fortælle lidt hvorfor en brudebuket har den pris den har. For det er ikke noget mange tjener store pengene på. Ofte er brude meget tidskrævende og har mange ønsker og krav der skal taget højde for. Der skal måske bestilles vare hjem som kan være rigtig svære at skaffe eller udenfor sæson. Blot for at forklare hvorfor en brudebuket ligger på det prisleje som de gør er ikke fordi du kommer ind i butikken og siger Bryllup også tager de en merpris 🙂 Det er simpelthen hele teknikken bag brudebukettens opbygning. Alt i buketten er nøje udvalgt og trådet (Man klipper blomsten, bladet, grene af så der kun en en lille del tilbage som er den synlige den i buketten) Denne process tager nemt 1-2 timer for en bukket, fordi alt skal have ståltråd samt en særlig tape omkring så ståltråden ikke glider når brudebuketten skal bindes. Man laver mange brudebuket på denne måde for hvis man have alle stilke, så vil det ikke være rart og måske umuligt for nogle kvinder at kunne bære buketten i én hånd. Den vil simpelthen være for stor og tung at gå med en helt dag. Det er en rigtig god idé du fik med at få bundet en mindre rigtig sød buket, til brudebuket. Der hvor man kan møde en udfordring er hvis man gerne vil have mange blomster eller en buket med volumen for det kan man ikke rigtig gøre med en buket som ikke er trådet.

  2. Helle says:

    Det er en fin buket. Jeg ville gerne vide, hvilke blomster den er bundet udover af roser.
    Vh
    Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *