materialer

Så blev det december og juleriet kan for alvor slippes løs. Mit julepynt i år er simpelt og sparsomt i farverne. Den røde farve er her dog stadig men ellers er det de mere afdæmpede af slagsen der får lov at pryde vores hjem i år. Vi har en hel flyttekasse med julepynt, men i år har jeg kun taget omkring 10 % af kassens indhold op. Nogle år går jeg nisseamok og vender hele kassen på hovedet, mens jeg andre år er mere til “lidt men godt” princippet. Det er sådan et år vi har nu ;-). Men det betyder heldigvis også at der er større lyst til at skabe nyt julepynt. Jeg har lavet disse skønne nærmest grafiske juletræer. Jeg er blevet ret vild med dem og processen i at lave dem er så hyggelig og lige til, at jeg har svært ved at stoppe produktionen igen. De kræver ingen lim og heller  ingen skabelon at holde tungen lige i munden over.. Men alt det vender jeg tilbage til i vejledningen. Først vil jeg lige sige at jeg blev inspireret af Theresas (I ved, bonderøvens kone) smukke kogler, der er så simple og smukke. Jeg falder tit over skønne krea  ideer og nogle gange kan det være svært at finde sin egen vinkel i forhold til materialer eller idé så det bliver ens egen. Det har været tilfældet her. For det er efterhånden længe siden, at jeg så Theresas kogler første gang og først nu har jeg fået det tryllet om til noget jeg synes fungere. De fleste af jer har nok regnet den ud. Men jeg har et ret stort og længerevarende crush på Hama perlen. Så stort at det nogle gange kan være i vejen for gode ideer UDEN brug af de små rørperler. Jeg synes det er rigtig sjovt at finde nye anvendelsesmuligheder med de små farverige plastikperler og her kommer så endnu en. Denne gang skal de bare ikke stryges! Og når man laver sin julepynt selv er det fine jo, at det kan tilpasses lige den jul man ønsker at have. Om den er traditionel, i neon farver, fyldt med glitter og glimmer eller som her sort/hvid.

Alt du skal bruge for at lave et juletræ er:

Papir eller pap – Hama perler – Ståltråd gerne omkring 2 mm tykt – Saks – Tang – Screw Punch/nål

cirklerne klippes ud

Start med at klippe den mindste cirkel først. Min er ca. 2 cm i diameter. Brug så den som skabelon for den næste cirkel og fortsæt sådan indtil du har det antal cirkler du ønsker. Jeg har klippet 11 ud, hvor den største måler 8 cm.
Cirklerne behøver langt fra at være perfekte. Jeg synes, at de har størst charme, når de får lidt skævhed over sig. Så de er klippet med løs hånd 😉
Dette juletræ er lavet af kraftigt hvidt papir som jeg selv har dekoreret med flydende akvarel. Du kan bruge alt lige fra glimmer papir, tegninger, ensfarvet karton eller måske mosgummi. Mulighederne er mange.

cirklerne i papir

der laves huller i cirklerne

Når alle cirklerne er klippet ud skal der laves hul i midten så ståltråden kan komme igennem. Jeg bruger min Screw Punch som er genial, når der skal laves huller på midten af papiret. Igen gør jeg det lidt på øjemål da jeg kun synes de færdige træer er smukke når de får lidt liv ved at være lidt skæve hist og her.

ståltråden bøjes

Nu er det tid til at få bøjet juletræsfoden 😉 Det ståltråd jeg bruger er meget(!) blødt og dejlig nemt at arbejde med. På den anden side gør det desværre også det færdige juletræ lidt porøst.
Ståltråden skal gerne have en længde omkring de 50-60 cm.

cirkler og perler sættes på ståltråd

Start med at sætte 3 perler i bunden og sæt så den største af cirklerne på. Herefter skal der kun 2 perler imellem cirklerne. Fortsæt til alle cirklerne er sat på ståltråden.

stjernen foldes

Til sidst skal stjerne laves i toppen, som er med til at låse den øverste cirkel. Brug en tang til at bøje stjernen med. Denne del kræver lidt øvelse og er ikke helt nem at styrer. Så er du forberedt. Men ingen siger at det skal være en stjerne der er i toppen, du kan også bøje ståltråden anderledes eller sætte en perle på øverst.

hjemmelavet-julepynt-juletrae-diy-papir-perler-staaltraad-kreativ-blog

 

De færdige juletræer har vidt forskellige udtryk alt efter hvor man ser dem fra.. Hvor de oppefra ser tætte og fyldige ud er de, hvis man ser dem fra siden af, nærmest gennemsigtige og helt sirlige i sit udtryk.

juledekorationen

Mine er endt på spisebordet. Her har jeg samlet kalenderlys og julepynt på et marmorfad. Jeg kan godt lide at det er afgrænset og marmorpladen fyldt ud. Det får lidt a associationer til det klassiske nisselandskab min mor og jeg altid byggende på komoden med 5 poser vat og 40 sne- og julemænd. Bare i en mere simpel nyfortolkning.

de færdige juletræer

Jeg vil lige slutte af med at vise jer en anden udgave af juletræet. Det kan nemlig også laves som ophæng. Her er ståltråd blot erstattet af snor og toppet med en perle. De flade skiver karton og Hama perlerne gør et eller andet. I hvert fald bliver det helt levende og træet kan altså danse når man prikker til det. Det ser så skønt ud. Prøv det! 🙂
TIP: Jeg havde ikke noget grønt karton i huset og har derfor blandet to forskellige grønne farver med almindelig akrylmaling og malet med store penselstrøg på begge sider af kartonen.

Laver du juletræerne så vis dem endelig frem . Slå dem gerne op på min facebook side eller tag mig @frkhansen på Instagram.  Jeg bliver så glad og inspireret og vil gerne have muligheden for at dele jeres resultater med resten af de søde læsere. Hav en dejlig december dag!

Share

You Might Also Like

0 Comments

 1. Marina says:

  De er simpelthen så fine. Kender dem godt fra min yngstes SFO hvor de hænger som pynt flere steder. Juletræerne i SFOen er dog ikke nær så fint grafiske som dine.

  I år har jeg netop lavet noget gavepapir der ligner dit hjemmelavede papir og jeg fik sådan lyst til at bruge det til julepynt da jeg så dine ophæng.

  1. Frk. Hansen says:

   Ej gør du. Hvor sjovt 🙂 Der kan man bare se, jeg har nemlig ikke set dem før.. Dem fra SFO’en vil jeg SÅ gerne se! Kan jeg mon smutte forbi og lure vinduer 😉
   Hav en dejlig dag og tak for din kommentar!

  1. Frk. Hansen says:

   Hvor er det bare skønt at høre Kirsten! Dejligt du vil kaste dig over projektet. Jeg håber du får lavet de smukkeste træer 🙂
   Hav en dejlig december dag og tusind tak for din søde kommentar!

  1. Frk. Hansen says:

   Ja ikke 😉 Det er nok fordi jeg ingen børn har, at de juletræer er gået helt forbi min næse.. Og så har dine piger lavet dem i årevis. Åh, jamen altså. Jeg må holde mig lidt mere opdagteret ;-P
   Håber I får en dejlig jul!

  1. Frk. Hansen says:

   Den er fra cchobby. Den kan også fås i Søstrene Grene ved jeg 🙂
   Og tusind tak, hvor er det dejligt at høre!
   Hav en skøn jul.. fyldt med juletræer 😉

 2. Randi says:

  Hvor er det bare en sjov idé med de juletræer. Dem er jeg helt vild med :0)
  Tror da det må prøves i morgen ;0)

  God weekend

 3. Louise Thomsen says:

  Hej.
  Hvad har du brugt som skabelon til at lave de cirkler? Skal forsøge mig med at lave de juletræer i weekenden, de er super søde!

  1. Frk. Hansen says:

   Hej Louise. De er lavet i frihånd. Så bliver de heller ikke snor lige og det synes jeg giver det fineste udtryk. Så jeg har bevist lavet lidt ekstra buler og ujævne bevægelser med saksen når jeg har klippet cirklerne ud. Er du til det stramme look så brug evt. en passer 🙂
   Held og lykke med projektet og god weekend

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *