Sommeren er netop skudt i gang og jeg har en hyggelig DIY du kan forberede mens du er på ferie. Jeg er stor fan af souvenirs.. Altså ikke nøgleringe, turistpostkort og magneter. Men i den forstand, at man indkapsler minderne fra særlige steder og tidspunkter i livet. Her er ferierne altid magiske og mens du er i sommerhus eller fløjet langt væk, så husk at kigge ned og saml de aller fineste sten op! Dem kan du nemlig lave de fineste smykker med. En sød måde, at huske ferien på og så synes jeg at det er rigtig hyggeligt at have et lille kreaprojekt i tankerne. Så når du er hjemme igen, kan du med solbrændte fingre kaste dig over forvandlingen fra sten til smykke.

Psst. Er du på Instagram? Så find @frkhansendk derinde og deltag lige nu i konkurrencen hvor du kan vinde et kit til denne DIY fra smyks.dk
De smykkedele jeg bruger er fra smyks.dk og jeg har fået en rabatkode til jer. I kan derfor få 10 % rabat på ordre hos smyks.dk hvis I bruger rabatkoden: sommersmykker
Rabatkoden gælder til hele shoppen!

materialer til diy smykker med strand sten

Du skal bruge:
Kuglekæde
Metal tråd, jeg har brugt 0,4 mm og 0,5 mm
Ring
Ørestikker
Kontaktlim/Super Glue
Sten – Husk at de skal være meget små til ørestikker og generelt ikke for store og tunge. De skal være rare og lette at bære. De er desuden nemmest at lime på ring og ørestik hvis de har en lille flade og ikke er kuglerunde i formen.

Værktøj: Smykketænger og bidetang

ring fra smyks

Ring: Hvis du bruger en one size ring som min med skål og monteringsnål, skal du klippe nålen af så der er plads til stenen i skålen. Jeg har brugt en smykketang med bidenæb.

diy guide billeder der viser step by step guide

Jeg har valgt en sten der har en diameter på ca. 1 cm. Klip et lille stykke tråd og lim enden på det du ønsker skal være bagsiden af stenen. Tråden jeg bruger er 0,5 mm tyk.
Efter 1-2 minutters tid er limen tør og du kan nu bukke tråden rundt om stenen. Den skal hele vejen rund og ende der hvor den anden ende starter. Det er ikke vigtigt at det er præcist. Da man ikke kommer til at kunne se samlingen i det færdige resultat.
Hvis du bruger en ring med
Når du har bukket tråden rundt om stenen giver du den en god klat lim og lader den tørre.

de færdige ringe

Jeg har lavet to slags, der både kan bruges hver for sig og sammen. Jeg synes, at tråden lige giver en ekstra detalje. Den får stenen til at virke mere bearbejdet og ligner ikke længere en almindelig strandsten. Hvis du ikke er til det fine fingerarbejde eller har fundet en helt særlig smuk sten, så kan du vælge at lave smykkerne uden tråden.

klip den yderste del af ørestikken

Øreringe: Øreringenes fremgangsmåde er den samme som ringens. Her er stenen dog endnu mindre og det kræver at man holder tungen lige i munden. Netop fordi stenen er så små (mine er 8 mm i dia.) har jeg også brugt en tynder tråd, denne er 0,4 mm tyk.
Jeg har brugt ørestikker med skål og monteringsnål (Samme princip som ved ringen). Derfor skal nålen også klippes af begge ørestikker før du kan lime stenene på.

de færdige øreringe i sølv og guld
Jeg har lavet 2 sæt, et i sølv og et i guld.

diy øreringe med strand sten

Jeg er allerede ret glad for parret i guld. Jeg er en guldpige og de sidder så fint i mit øre!

step by step guide til halskæde vedhæng

Halskæde: Her kan du godt gå lidt op i stenstørrelse. Denne sten er 2 cm lang.
Jeg bruger en guldtråd der er 0,5 mm tyk. Klip et godt langt stykke af og buk det på midten. Tag så ved toppen og snog det rundt et par gange så det danner en lykke. Brug smykketænger her, det er nemmest.
Fold tråden ned over stenen og giv den evt. en klat lim hvor lykken og stenen mødes før du fortsætter.
Snog hver tråden en gang omkring stenen på hver side.
De to ender kan nu vikles rundt om lykken så de låser sig selv fast. (Se billedet nedenunder)

metaltråden vikles om stenen

For at afslutte de to løse ender snor du dem omkring lykkens ende og klipper dem af med bidetang. Brug en smykketang for at få bukket enderne det sidste stykke ind.
halskæden samles med en lås

Afmål kuglekæden så den får den rette længde og klip den over. Hvis du som jeg afslutter med låsen på billedet, så sørg for at kæden kan komme over hovedet.
Så er kæden færdig.

halskæde vedhæng med strandsten

Jeg har igen lavet en udgave i både sølv og guld.

de færdige smukkesæt på

Jeg har godt nok lige sagt at jeg er en guldpige, men matchet med de to kæder sammen er faktisk ret godt. Det er også meget moderne at mikse de forskellige metaller har jeg hørt! Så det gør jeg og bærer dem sammen. Jeg valgte nogle store men flade sten, hvilket betyder at de er forbavsende lette at have på. Den hvide ring passer perfekt ind i min ellers meget sorte garderobe og til solbrune fingre skal den nok blive ekstra elsket!

smykkesæt af strandsten

Jeg håber, at I har mod på at kaste jer ud i smykker med strandsten. Det er med at passe på de gode minder og i dag er vi meget fokuseret på at få alt fanget med kameraet. Men det er nu skønt at kunne få minderne med sig på anden vis. Jeg er i hvert fald glad for mine. Stenen er fra henholdsvis en have i Paris hvor manden og jeg netop har været på kærestetur og Risskov strand, som vi lidt føler er vores baghave.

Kan I have en dejlig start på sommeren!

Denne DIY og Instagram konkurrence er lavet for og i samarbejde med smyks.dk
Idé er frkhansen.dk

 

You Might Also Like

0 Comments

 1. Marie says:

  Hvor er de bare helt vildt fine alle sammen! Jeg skal helt sikkert begrave øjnene i sandet næste gang jeg er på stranden 🙂 Mange tak for inspirationen!

 2. Sine Smed says:

  Der var da en smart måde at skabe smykker med minder. Og så gør det bestemt heller ikke noget at de er utroligt smukke.
  Dejligt med lidt inspiration

 3. Hej Hanse says:

  Wow, what a great idea! Only a few weeks, and we’ll go to Denmarks northsea coast… So I guess, I’ll search for little stones and pieces of seawashed glass. Thanks for sharing! Sunny regards from Hamburg, Ulli

 4. Kathrine says:

  Tak for den gode idé. Var på Island i sommerferien og med hjem kom de fineste små sorte hullede lavasten.
  De er nu forvandlet til smykker med gode minder 😀

  1. Frk. Hansen says:

   Hvor er det bare fantastisk at høre. Det var lige netop den slags jeg synes ville være så fint. -Nu har jeg bare ikke været på Island ;-). Er lidt missundelig! Håber I havde en fantastisk tur og hvor er det dejligt med betydningsfulde smykker.. og så er de endda hjemmelavet. Sådan sgu! Sejt! 🙂
   Hav en dejlig weekend

 5. Kim says:

  Hej
  Jeg er ofte ude og gå en tur på stranden i nærheden af hvor jeg bor. Jeg kunne godt tænke mig at lave et lille halssmykke af sten fra stranden. Kan jeg bruge alle slags sten. Da jeg gerne vil have boret et lille hul i stenen til en kæde kan bruges dertil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *