alle de færdige illustrationer

Jeg har leget med flydende akvarel. Hold op det er sjovt. Måske det er fordi det er så uforudsigeligt at arbejde med og at det under tørring ændre sig i både form og farve. Jeg er meget fascineret og har, som billedet ovenover også siger, lavet ret mange illustrationer med den flydende akvarel. De er hurtige at lave og når først man er i gang er det helt umuligt at stoppe igen. For at give dem et ekstra lag har jeg valgt at tilføje lidt tegnestreger her og der. Tegneformen er meget simpel og handler mest af at om gentagelse. Jeg laver en simpel streg, cirkel ect. og gentager den så et utal af gange. På den måde behøver man sådan set ikke være hamrende god til at tegne for at få et rigtig fin resultat. Det eneste det kræver er selvfølgelig en god potion tålmodighed 🙂

de materialer der skal bruges til projektet

Alt du skal bruge er: Flydende Akvarel – Pensel – Vand – Akvarel papir – Sort pen

step by step guide i billeder

Lav en cirkel med vand. Papiret skal være godt vådt. Fortynd lidt af akvarellen så den første aftegning bliver sart i farven. Fortsæt med en mindre fortyndet farve så cirklen begynder at få flere toner i sig. Til sidst tørres penslen, den må ikke være våd og dyppes direkte ned i den koncentrerede akvarel. Tilføj den koncentrerede farve et par steder i cirklen. Flyder farverne ikke ordenligt sammen er det fordi der ikke er nok vand på papiret. Det kan altid løbende tilføjes lidt af gangen ved, at dyppe penslen i vand og male ovenpå farven. Pas på med at blande for mange farver i samme cirkel. Helst ikke mere end to.  Til denne illustration har jeg brugt marineblå og en lille smule pink.
Her for et par uger siden fik jeg et spørgsmål omkring hvad jeg bruger til at tegne med. Billedet nedenunder viser min samling af kugle- og filtpenne. Jeg skifter meget og har endnu ikke fundet min favorit tror jeg. Generelt er jeg glad for dem der max er 0.4 i tykkelsen. Hvis du er nybegynder vil jeg helt klart anbefale en ball pen, fordi de kan holde til lidt mere end filtpennen. Filtpennen er meget overfølsom og man må  fx ikke trykke hårdt ned i papiret, så ødelægger man ret hurtigt sit skriveredskab. De første filtpenne jeg fik i hænderne, havde en levetid på omkring 2 timer. Det var dyrt kan I tro! 😉

et billede af mine tegneværktøjer

Jeg valgte ved denne illustration at bruge et benspænd hvor kuglepennen ikke må løftes fra papiret. Det betyder at alle de små cirkler langt fra bliver runde og det giver tegningen mere liv synes jeg. Det er derfor bare med at starte et sted og så se lidt efter hvad mønsteret giver en igen. Der er helt sikkert nogle steder man har mere lyst til at tegne end andre. Fx der hvor der er mørkest eller der hvor farverne skifter ect. Når billedet er færdigt er det nødvendigt at få det i en ramme der kan presse akvarelpapiret fladt. Selvom papiret er beregnet til akvarel, så bruges der så meget vand at papiret trækker sig sammen. Jeg har hørt at kobbertrykspapir måske skulle være bedre, men har ikke fået det støvet op endnu. Alternativt har jeg scannet illustrationen ind på computeren og printet den ud på tykt og lækkert papir.

Der tegnes ovenpå akvarel

det færdige resultat

Vi er ikke nået så langt i den nye lejlighed at vi har fået noget på væggene endnu. Men de står nu også meget fint på gulvet indtil da. Rammen er fra Søstrene Grene. Hav en dejlig weekend!

You Might Also Like

0 Comments

 1. De er utroligt smukke og SÅ unikke! Jeg er så glad for min, er på jagt efter den helt rette messing ramme. Tusind tak for vejledningen, hvor ser det nemt ud, men du mestrer jo alting med så meget stil og sirlighed, love it!

 2. tine thomsen says:

  Hold da maule de er smukke – de er helt poetiske! Virkelig super inspirerende. Har ikke prøvet det flydende akvarel – det må jeg virkelig forsøge…tak 🙂 KH Tine

 3. Lise says:

  Virkelig flotte billeder 🙂 Hvor lang tid tager de om at tørre, inden man kan male med dem på kuglepen? Og hvor opstøver man det rigtige papir?
  På forhånd tak 🙂

   1. Frk. Hansen says:

    Hej Sarah
    Jeg har brugt akvarel papir fra søstrene grene. Men jeg scanner også mine illustrationer ind og printer dem, så derfor behøver jeg ikke en særlig god kvalitet i akvarel papiret. Du kan købe akvarel papir mange forskellige steder. Det kan godt krølle sig lidt sammen hvis du bruger meget vand.
    Lad mig sige det sådan at papirets kvalitet i næsten alle tilfælde hænger sammen med prisen. Men er det første gang du prøver kræfter med den flydende akvarel kan du sagtens øve dig på en billig papir type som den fra søstrene grene.
    Rigtig god dag til dig

 4. Christine says:

  Hejsa. Jeg blev simpelthen så inspireret af disse smukke billeder, at jeg skyndte mig ned og købe noget flydende akvarel.
  Jeg har aldrig arbejdet med denne teknik, og jeg har et par opstarts spørgsmål, som jeg håber at du kan hjælpe mig med.
  Når man “maler” den første cirkel med vand, skal den så være våd ind til midten af cirklen, eller blot tegnes som et “0”?

  Tak for en rigtig god blog.

 5. victoria says:

  Tusind tak for en farverig ‘kickstarter’ 😉 -meget inspirerende.
  Jeg er nysgerrig efter at afprøve ‘alkohol ink’ ,(kender ikke den danske betegnelse),har du prøvet at arbejde med det? Det gir nogle helt fantastiske farvespil pga. Alkoholens virkning!
  På forhånd tak!
  Coloristhilsen Victoria

 6. Stine says:

  Synes jeg kan genkende den fine illustration oppe i hjørnet til venstre. Den fik jeg i julegave og pryder nu min væg!

 7. Mia says:

  Hej,
  Har du prøvet at male med akvarel på et lærred? Og i så fald brugte du da damme teknikker eller hvad skal man gøre anderledes for at få det lige så fint som på glat papir?
  Mange hilsner og tak for kæmpe inspiration
  Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *