materialer til redesign af væglampe

Med dette DIY projekt får du en guide til hvordan du kan skabe et råt look i boligindretningen. Vi bor ret feminint herhjemme. Det er ikke altid, at manden i huset synes det er lige fedt det jeg laver i boligindretningen. Jeg var derfor gået på jagt efter noget der kunne opveje lidt af det feminine. Det fandt jeg selvfølgelig i; et byggemarked.
Her kan du få meget billige udendørslamper til væggen. Jeg har med lidt spraymaling tilføjet den på væggen herhjemme og jeg synes det fungere. -og så er det sjovt.
(Hvad manden ikke ved er at jeg har planer om, at vi skal have en i sart lyserød i soveværelset som sengelampe.)
Lampen her koster 39 kr. i Harald Nyborg og kunne også være sej på fx et drengeværelse.

lampen skilles ad

1. Skil lampen ad så du er klar til at spraymale i den ønskede farve. Da den er hvid er det ikke nødvendigt at grunde først.

lampen spraymales udenfor

2. Afdæk et område og husk ikke at spraymale indendøre. Giv den gerne flere små tynde lag.

ledningen sættes til lampen

3. Nu skal ledningen monteres i fatningen. Brug en tang til at få det ydre lag plastik af. Skil de to ledninger fra hinanden og fjern plasten fra den yderste del af hver ledning.

montering af fatning

4. Skru fatningen løs så du kan komme til de to steder ledningerne skal monteres. Her skal du bruge en lille skruetrækker. Sæt ledningerne i på hver sin plads og skru dem fast.

folien monteres igen på lampen

5. Nu er du klar til at montere lampen på væggen. Husk at tegne og måle efter i forhold til placering, før du for alvor tager boremaskinen frem.
6. Nu kan du placere folien, der skal reflektere lyset og til sidst skure pæren i.

ledninger monteres i stik
7. Monter evt en kontakt så det er nemt at tænde og slukke for lampen. Kontakten monteres ved igen at isolere de to ledninger og fastgøre dem i kontakten. For enden af ledningen skal der monteres et stik. Mål efter så ledning kan nå en stikkontakt i nærheden. Isoler igen de to ledninger og sæt dem fast og skru kontakten sammen igen.

vaeglampe monteres på væggen

Nu er dit redesign færdigt og klar til at udstråle råhed og finurlighed.

væglampe, gallerivæg og sofa

Lampen giver et rigtig fint og hyggeligt lys.

boligindretning med diy væglampe

Lampen er med til at give det ellers meget traditionelle sofahjørne et lille twist og er en sjov detalje.

You Might Also Like

0 Comments

   1. Harryet Lava says:

    Hej Frk.Hansen 🙂

    Jeg ved ikke om dette indlæg stadig er aktivt, men jeg skal til at købe en ny sofa, og er nemlig faldet for lige den som du har fra Idé Møbler- en rucola! men jeg har svært ved at vælge farve, da man har mulighed for at få et betræk som man selv foretrækker. Kan du huske, hvilket stof/farve du selv har valgt? (man kan fx få lys grå, uld- den som jeg evt. vil have) og kan du huske hvilke ben du har?

    Vh

    Harryet:)

 1. Emilie says:

  Kære Frk. Hansen

  Tusinde tak for en helt fantastisk blog som jeg med iver følger med i flere gange om ugen. Jeg er selv et krea-menneske og nyder og suger til mig af alle dine fine ideer og diy´s. Jeg er 16år og bor derfor stadig hjemme, hvor mit værelse er det bedste jeg ved. Jeg har et forholdsvis stort værelse som ofte står model til alle mine kreative- og indretningsideer. Jeg har allerede sans for farver former og lys, men også at indrette rum så man kan leve i. Jeg drømmer om at kunne leve af at indrette og tænker måske at følge dine fodsspor og læse til arkitekt. Er der mulighed for at du enten kan skrive et indlæg eller svare her og måske fortælle lidt om hvad man laver på uddannelsen, hvad der er af arbejdsmuligheder efter, hvad du vil bruge uddannelsen til, men også om hvad dine drømme for fremtiden er?

  Jeg elsker de indlæg hvor man ser små bider af din/jeres lejlighed og tænker derfor på, om der ville være mulighed for at du kunne lave et indlæg hvor du viser din lejlighed?

  Jeg blev meget fanget af dine collager af rumper og jeg har også selv efterfølgende haft gang i saks, blade og lim og jeg har fået to meget forskellige collager ud af det. Begge virkelig kønne og som i farverne passer helt perfekt til mit værelse… tænker også at de er virkelig relevante lige nu hvor tendensen er til det grafiske. 🙂 Og så lige et spørgsmål mere… hvordan har du bygget den hvide collage op, i forhold til at man skal kunne se en forskel på de hvide rumper?

  Ellers har jeg bare tilbage at sige tak for denne fine blog, og forsat god weekend 🙂

  – Emilie

  1. Frk. Hansen says:

   Hej Emlile
   Hvor er det dejligt med kreative og ivrige læsere herinde. Du kan tro, at jeg er taknemmelig for du kigger med 🙂
   Mine drømme for fremtiden er mange. Der er mange arbejdssituationer og emner jeg gerne vil arbejde med. Men skal jeg prøve at sætte ord på det handler det nok i virkeligheden om det der skal skabes mellem køber og sælger. Firmaer har jo varer de ønsker at sælge til kunder. Men i dag er det ikke længere nok at lave et skilt og råbe kom og køb. Kunderne er blevet mere kræsne og forventer mereoplevelser når de shopper. Så jeg vil rigtig gerne arbejde med styling, events, PR, sociale medier og design. Uddannelsen kræver at man er ret moden, eller i hvert fald udvikler sig meget hurtigt. Det er et studie der kræver meget på det personlige plan. Man kan ikke køre på autopilot eller halvhjertet. Det fungere kun hvis man konstant er nysgerrig og har en nerve i det man arbejder med. Det er et fantastisk studie, man oplever så meget og lære rigtig meget om sig selv og man får sig nogle helt nye briller at se verden med. Her har jeg lært enormt meget om rum, former og materialer. -Noget du med garanti ville synes var rigtig fedt! Der er mange måder at blive indretningsarkitekt på. Der er ingen lige vej, da vi ingen uddannelse har med præcis det for øje. Men arktiektskolen er næsten et must for at få grundforståelsen af arkitektur og rum. (Det er der nok mange der er uenige med mig i ;-)) Hvis du allerede nu ved at det er det du gerne vil er det bare med at nyde interessen for det og undersøge om ikke du kan komme ud af dit værelse og prøve kræfter med det kreative. Det giver enormt meget at flytte det udenfor hjemmet. Det er også her man kan finde ud af hvor man er rigtig skarp og hvor man ikke er det. Prøv evt. at start til tegning/maling, ler et eller andet der kan få dig ud i et værksted. Undersøg evt. om efterskole eller (hvis det er forsent med efterskolen) så om højskole kunne være noget for dig? Det er i hvert fald en god idé at snuse til faget inden man kaster sig helt ud i det. På skolen laver vi alt muligt. Jeg har fx målt en bunker op i slud og blæst, skilt en bilmotor ad for at udstille ét element. Jeg har været på studieture og bygget modeller af tankstationer. Jeg har designet et akademi og bygget et kamerastativ og så har jeg lavet lidt grafisk arbejde og bygget en halv bro. -Studiet er alt og ingenting på en gang 😉 Men lære noget det gør man, især om sig selv. At gå på arkitektskolen handler om at man hver dag skal være klar til at udvikle sig personligt. -plejer jeg at sige. Det er enormt hårdt. og sjovt!
   Ang. plakaten så skal du finde en masse lyse toner og så opdele dem i farver. Det er svært når de er så tæt på hinanden. Men prøv. Det virkede fint her. Kan du ikke se forskel når du ligger dem om skal den ene måske være lidt mørkere end de andre 🙂
   Hav en skøn dag!

 2. Johanna says:

  Tak for en virkelig god blog! Du har virkelig inspireret mig, og forleden gik jeg på jagt i den lokale XL-byg og fandt en lignede lampe, som allerede var sort -http://www.xl-byg.dk/produkter/elartikler-og-belysning/udendoerslamper/vaeglampe/eglo-anola-skotlampe-rund-sort-vaeglampe.htm – nu skal jeg bare finde det perfekte sted til den 🙂

 3. Betina says:

  Kære frk. Hansen
  Bliver simpelthen nødt til at høre hvor den sorte standerlampe er fra, da vi selv leder efter en lignende..
  På forhånd tak.
  Mvh Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *