Elin på 4 år og jeg har været i gang med at pynte årets første grene fra haven. Det blev til et fint fastelavnsris med mine Sløjfe-katte og kræmmerhus-katte af æggebakker. Men der manglede lidt fest og ballade og derfor opstod de små klovne med kraver. De tilføjer lige præcis dét, som jeg synes vores fastelavnsris manglede. Vi har lavet 2 udgaver af klovnen. En med krave i perler og en med krave af crepepapir. Jeg synes de kan noget hver især og jeg kunne ikke beslutte mig for hvilken der fungerede bedst, så jeg er endt med at lave lige mange af hver slags der nu hænger og pynter.

Gratis perleplade mønster:
Du får her, ganske gratis, perleplademønsteret, så I kan lave jeres egne klovne derhjemme: Fastelavnsklovn. Vær opmærksom på at det ikke er ligegyldigt hvordan kloven placeres på perlepladen. Der er en vejledende linje på skabelonen der viser retningen. Jeg synes det var ret sjovt at sidde med alle de forskellige farvekombinationer i både klovnens hat, krave, næse, hår og mund. Det var helt svært at stoppe igen da jeg først var kommet i gang.

Alt du skal bruge til dette lille projekt:
(Indeholder affiliate links)
Rørperler, strygeperler, Hama perler – de har mange navne men er én og samme ting.
Jeg bruger selv disse rørperler
Lille rund perleplade
Et stykke bagepapir og strygejern
Limpistol til at lime hovede og krave sammen (Hvis ikke du ejer en limpistol kan du også sætte hovede og krave sammen med sytråd)
Sytråd til ophæng
Ønsker du at lave kraven af crepepapir så skal du bruge et stykke crepepapir med ca mål: 4-5 cm x 25-30 cm samt glimmer og der vil jeg gerne slå et slag for en bionedbrydelige en af slagsen. Fx denne her.

Har du rulleøjne eller små røde pompoms i kreaskuffen så kan du også erstatte øjnene i perler med rulleøjne og give klovnen en rød blød næse. -Lim den på med limpistolen.

På Instagram har jeg delt en video af hele fremgangsmåden, både den med krave i perler og den med krave af crepepapir. Du finder den HER.

Et lille tip: Når du har støjet en perleplade på begge sider, så læg den med det samme i pres under fx en tyk, tung bog til den er helt afkølet. Så undgår du at få buede og skæve perleplader.

Mine mønstre og designs du finder her på sitet er gratis og må bruges af private og er du pædagog eller lærer på en skole, så bruger du naturligvis også bare løs. Det eneste jeg rigtig gerne vil have retur er gennemsigtighed omkring at idé og skabelon kommer fra mig.

Perleplader er geniale for det er noget vi kan samles om ung som gammel. Selv de mindste synes det er skægt at lave perleplader og når vi så samtidig kan lave noget vi kan bruge aktivt bagefter så giver det bare så god mening hele vejen rundt. Det rigtig gode ved disse små ophæng er at det er overskuelige og nemme perleplade mønstre som kan laves af selv de mindste. Så tænd for printeren og print skabelonerne ud, så er det lige til at gå til.

Gem ideen for jeg synes klovnene her også sagtens kunne bruges som andet end fastelavnspynt. Jeg kan i hvert fald tydeligt se dem være en del af fx en børnefødselsdag med cirkus tema. Det smarte ved især klovnen med krave i perler er at den står rigtig godt. Så de kan derfor også bruges som bordpynt til en børnefødselsdag.

Share

You Might Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *