gratis print selv skabelon

Der findes enormt mange forskellige smukke og inspirerende posters og illustrationer i butikkerne og på nettet netop nu. Det er et marked der for alvor er kommet gang i og ordet billedvæg har efterhånden fået en fin plads i indretnings leksikonet. Jeg synes godt det kan være svært, at finde ind til min egen stil i en tid hvor bolig tendenserne skifter lige så hurtigt, som mode branchen. Det kan være svært at finde sin egen personlige stil. Her er det godt at kunne dykke ned i kreaskuffen, for når man skaber noget fra bunden bliver både farver og former valgt ud fra egen smag. Her er en lille nem DIY til en af sommerens regnvejrsdage indendørs eller i eftermiddagssolen på altanen. Det er nemlig nemt at give sin gallerivæg et personligt twist med en grafisk illustration.

grafisk pynt til væggen

Alt du skal bruge er en printer, papir og noget at tegne med.
Jeg har valgt en fin font i word, placeret den i midten af papiret og printet den ud. Herefter lægges et blankt stykke papir ovenpå og omridset af bogstavet markeres med en blyant. Tegner du på kraftigt papir eller pap kan det være en fordel at klippe bogstavet ud og bruge det som skabelon. Når blyantstregerne er sat, kan bogstavet tegnes op med en tusch, kuglepen eller filtpen.

Når bogstavet er optegnet er det ellers bare med at fylde det ud med fx streger, cirkler eller mønster. Når tegningen er færdig kan det sættes i ramme og hænges op.

Har du ikke lyst til selv at sidde med word, så kan du kvit og frit downloade K, Æ og Å som jeg har brugt, ved at klikke på de 3 links nedenfor:

Print-selv K     –     Print-selv Æ     –     Print-selv Å

Har du fået blod på tanden kan du klikke forbi her og se hvordan du nemt kan lave en collage..

tegning af grafiske bogstaver diy

Måden at tegne mønstre på kaldes zentangle og som ordet zen jo også referere til, så er det ren meditation at side og tegne små sirlige krydseduller. Er man nybegynder skal man måske lige i gang, før man for alvor kan dykke ned i tegneriet. Prøv foreksempel at google ordet zentangle og se nærmere på de mange mønstre og saml inspiration. Tegn dem efter og prøv at lav dine egne kombinationer og egne mønstre. Så gear ned og kast dig over papiret!

de forskellige færdigtegnede bogstaver

Kan du ikke stoppe igen med at tegne så lav gere et par forskellige varianter og hav dem liggende så du nemt kan skifte ud og bytte rundt på billederne i rammerne. Det giver et frisk pust at få noget nyt at kigge på.
De kan også bruges som gave. Sæt et bogstav i en ramme og pak den fint ind. En meget personlig og sød gaveidé.

de færdige bogstaver

Dette indlæg og DIY projekt er oprindeligt skrevet i juli 2014 til Aarhus Panoramas website. En omlægning af sitet gør dog, at de nuværende indlæg forsvinder og derfor poster jeg det her på bloggen i stedet.

You Might Also Like

0 Comments

  1. Frk. Hansen says:

   Hej Emma. Der må jeg være dig svar skyldig. Dette indlæg er, som beskrevet i bunden et der er lavet for et år siden. Jeg kan simpelthen ikke huske fonten, desværre. Men prøv dig frem. Der findes mange fine skrifttyper. Den jeg har valgt er ret klassisk og bogstaverne har fødder, som du kan se. Så gå efter sådan en. Så finder du nok en der ligner rigtig meget 🙂
   Hav en dejlig dag

 1. Line Højby says:

  Åh, virkeligt god idé. Tusind tak for tippet! Jeg vil helt sikker kaste mig ud i at lave et par bogstaver til værelset. Super hyggeligt projekt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *