genbrugs glas

Jeg har tegnet på glas og keramik. Det er en meget simpel DIY men hold nu op, den kan gøre en verden til forskel. Det kræver nok at man ikke er helt grøn på tegnefronten. Men tænker du at det er uoverskuelig, så kan de helt simple mønstre i sidste ende også give en helt fantastisk effekt. Så prøv evt. med små dots, striber eller cirkler. Ellers er det bare med at slippe fantasien løs og redesigne løs. Selv de kedeligste glas og hvide tallerkner kan komme til at ligne unika kunst. Det eneste du skal brug er porcelænstuscher, en ovn og noget at tegne på. Det fine ved dette projekt er, at du kan få kedeligt porcelæn og almindelige vinglas smidt i nakken i genbrugsen og supermarkederne eller du kan redesigne noget du ellers bare ville have smidt ud.

Jeg vil give 3 bud på hvordan du kan bruge dine porcelænstuscher:
1. Smukke og unikke bryllupsglas til få penge.
2. Pizza tallerken fra genbrugsen forvandles til et fint serveringsfad
3. Redesign af nutidig keramik

English recap
I have painted on glass and ceramics. It is a cheap and good solution to upgrading the ceramic and porcelain you already have at home or you can buy it at flea markets. I will give three examples of how you can use your porcelain markers.
1. Beautiful and unique wedding glass.
2. Pizza plate from the flea market transformed into a fine serving plate.
3. Redesign of contemporary ceramics

glas fra genbrug på søstrene grene bord af osb plade

1. Bryllupsglas. Sidste sommer så jeg flere der var på jagt efter smukke vintage og krystallignende vinglas til deres bryllupsbord.  I vinterens løb er krystal kun blevet mere og mere populært, og jeg må da indrømme at hvis jeg skulle giftes i år så måtte bordet meget gerne være dækket med forskellige vintage krystalglas. Åh det ville være smukt. -Og dyrt! Derfor har jeg fundet en anden fin løsning der gør at du nemt kan købe billige vinglas og stadig få et smukt udtryk.
Jeg har været forbi min lokale genbrugsbutik her på Trøjborg. De havde 50% på butikken og jeg fik 12 snapse, vin og ølglas 32 kr i alt. Jeg har mixet og taget ret forskellige glas for at få det “tilfældige” og rustikke udtryk. Du kan også supplere med billige glas fra supermarkedet eller Ikea. Så længe tegningerne er ens kan glassene være meget forskellige, de vil stadig danne et smukt sammensat helhedsindryk på bordet.

English recap
It is very popular to cover the wedding table with a composition of beautiful vintage crystal glass. Unfortunately, it is also expensive. Here is an alternative that is inexpensive, personal and beautiful. I have found my glasses at the flea market. The plain wine glasses are the best to draw on and also the cheapest. So buy them used, from Ikea or at the local supermarket. Mix the glass in shapes and size so it will look rustic and natural on the table.

tegn og dekorer billige glas så de ligner en million

Det er vigtigt at du vasker emnerne, du ønsker at dekorere godt inden du går i gang. Det er også vigtigt at du undervejs får fjernet fedtfingre fra glasset. Er glasset for fedtet holder malingen nemlig ikke.
Jeg har tegnet det samme blade igen og igen på alle glassene. Tegner du forkert er det nemt lige at skrabe den forkerte streg væk. Så det skal du ikke være så bange for.
Når glassene er tørre skal de ikke brændes. Vinglas kan være skrøbelige og tåler ikke varmen. Men tuschen tørre godt op og den skab fjernes med lidt knofedt, opvaskemiddel og svamp for at gå af. Derfor kan de sagtens holde til festens borddækning og vil heller ikke løbe hvis der spildes. Det er dog vigtigt at holde tegneriet under det stykke der skal i kontakt med munden. Start derfor altid et par centimeter under glassets åbning.

English recap:
The glasses should not be heated in the oven as you normally do with porcelain paint. The glasses does not like the high heat . It does not matter because the ink dry well up. If you want to remove it, you need to do it with a sponge and dish soap. -So they can easily be used for the party without heating. However, make sure not to paint the upper part of the glass, the part where you have your mouth.

detaljer på glasets stilk

Mal på glas og skab et smukt fest bord til bryllup

Dekorer evt. også stilken og foden. En personlig idé er også at tilføje brudeparrets navne på glassene. Iøvrigt kan de dekorerede glas bruges i mange sammenhænge. Dem jeg netop har lavet skal indgå på et påskebord.

porcelæns tuscher er gode til dekoration

Porcelæns tuscherne kan fås i mange farver og tykkelser. Jeg har valgt, at køre sort/hvid.
Mine er fra CChobby og koster 27,50 kr. ekskl. porto. Ønsker du at handle gennem dem, har jeg fået skaffet en rabatkode, som giver dig 10 % rabat på dit køb gennem webshoppen. Kodeord: frkhansen. Koden glæder fra d. 11.03.15-18.03.15.
Den sorte er en kontur pen og er den tyndeste model med en streg på 1-2 mm
Den hvide er en almindelig porcelæns tusch med en streg på 2-3 mm.

Porcelain markers are available in many colors and thicknesses. I have chosen to make it black/white.
The black is a contour pen and is the thinnest model with a line of 1-2 mm
The white is a regular porcelain marker with a line of 2-3 mm

pizza tallerken forvandlet til smukt fad

2. Her har jeg igen været forbi en genbrugsbutik og fundet en stor hvid pizza tallerken. Jeg gav 10 kr. for den og har nu opgraderet den lidt ;-). Jeg er røget helt med på plante-trenden og botanik. Derfor er mine motiver ret gennemgående. Men det er jo fedt at kunne skabe de ting i den stil man synes er allermest fantastisk, lige nu! Her er der en stor hvid flade at arbejde på og lav evt lidt skitser i 1:1 før du for alvor går i krig. Tallerkenen trak dog lidt tænder. Den tog en god uges tid at få færdiggjort. Men heldigvis er nogle ting, værd at vente på 🙂 Den er brændt ved 160 grader i 90 minutter.

2. I’ve been at the flea market and bought a cheap pizza plate. The I decorated it with the black pen and finally heating it on 160 degrees in the oven.

kahler bellino krukke redesign med porcelæns tusch

3. Jeg har her tilført den smukke Bellino krukke fra Kähler lidt streger. I kender det sikkert godt. Følelsen af at der er ting man gerne vil eje, men bliver lidt mæt af at også veninden, naboen, kollegaen og dem i bladende også har det. Sådan får jeg det tit og det ender oftest med at jeg derfor ikke køber tingene. Jeg er selv ret dårlig til at gøre noget ved ting, jeg allerede synes er smukke. Men hey, nogle gang skal man jo ikke være så bange. Så jeg kastede mig ud i projektet med manglende vejrtrækning af ren angst for at ødelægge krukkens fine udtryk. MEN den blev så fin og jeg synes “den hvide have” krukken har fået, supplere form og farve rigtig godt.
Krukken fik en testbrænding inden jeg begyndte at tegn for at tjekke om den kunne holde til varmen. Det kunne den heldigvis. Husk at brænder du noget du ikke med sikkerhed ved om kan tåle det. Så er der et par tricks der er værd at tage med. 1. Stil det i en kold ovn og lad det langsom blive opvarmet til de fulde 160 grader. 2. Efter de 90 minutters brændetid slukker du ovnen og lader den stå urørt til den er helt kold igen. Så kan du åbne lågen og tage keramik eller porcelæn ud.

OBS. Noget af det du skal være opmærksom på med hobby porcelænstuscher er, at de ikke binder lige godt på alle overflader. Det kan være svært, at lure hvor forskellen ligger. Men jeg har oplevet, at det bare holder bedre på nogle overflader frem for andre. Jeg er desværre heller ikke selv blevet klog på om det er glasuren, mangel på samme eller noget helt tredje. Lav evt. en test før du for alvor går i gang. En anden måde at gardere sig på er ved at dekorere ting der ikke bliver slidt i hverdagen. Jeg ville fx ikke dekorere mine middagstallerkner i det område hvor man skære med kniven ned på tallerkenen. I stedet har jeg dekoreret et fad, der ikke på samme måde skæres og ridses i. Hvis du ønsker den mest holdbare type, så er min erfaring at porcelænsmaling har en længere levetid og er mere robust… Og meget svære at male med 😉

Hvis du synes min unika Bellino krukke er fin, så udlodder jeg den faktisk snart i en konkurrence på Instagram. Så du er mere end velkommen til at hoppe over og følge med 🙂

English recap

3. Finally I have added a drawing of a pretty little box by the Danish company Kahler. Its funny to create your own personal version of something that are contemporary and loved by many people.   

You Might Also Like

0 Comments

  1. Frk. Hansen says:

   Ih tusind tak, ja det var altså lige med at holde vejret med den Kähler krukke da den første streg skulle sættes 🙂
   Hav en dejlig dag

 1. Falder altid på halen over de ting, du får frembragt. Hvor er det bare fint. Jeg er vild med alle tingene! De fine vinglas ville også være fænomenale til et vinterbryllup…

  1. Frk. Hansen says:

   Ja, de ville da være så fine til et vinterbryllup.. Det er rigtigt, at de med den hvide streg får lidt vinter stemning over sig. Og hvor er du sød! -Tusind tak!
   Hav en dejlig tirsdag

 2. Sine Smed says:

  Hold op hvor er de bare blevet flotte dine ting.
  Tror at jeg skal have gang i en tusch og en af mine urtepotter. Mange tak for inspirationen.

  1. Frk. Hansen says:

   Mange tak Sine 🙂 Hvor skønt, hvis du får tegnet på urtepotterne!! Er sikker på du kan få lavet de fineste streger 🙂
   Hav en skøn aften

  1. Frk. Hansen says:

   Ih, tusind tak for de pæne ord Maja. Det er bare så dejligt at høre! 🙂
   Hav en skøn aften og tak for din søde kommentar.. Den kan holde mig i et fantastisk humør, længe! 😉

 3. Inger Tranberg says:

  Super flot og smukt påskepyntning hos Kähler.

  Det vil være fantastisk om du kunne lave en DIY på snoreophæng til potteplanter

  1. Frk. Hansen says:

   Hej Inger.
   Det kan du tro, at jeg vil gøre. Det er rigtig nemt og jeg håber at kunne få lagt en vejledning ud i løbet af april 🙂
   Tusind tak for din kommentar og god søndag

 4. Nathalie Aimée Blois-Puls says:

  Hej, sikke nogle smukke kreationer. Hvor længe tager det at tørre? Og er der nogle tuscher der tørre hurtigere end andre?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *