fastelavns katte som pynt
Fastelavn står for døren og jeg har sat mig ved kreabordet og lavet årets pynt i hama perler. Jeg har holdt det simpelt og valgt at fortolke lidt på det klassiske fastelavnsris. Sådan at det nemt kan indgå i indretningen. Hama perler kan godt være lidt naive i udtrykket, men ved at kombinere dem med andre materialer synes jeg der opstår noget ret fint. Derfor har jeg gjort plads til at de små katte kan få sløjfe på.

Ide til andet projekt med Katte perleplader

Fastelavnskattene kan laves af både børn og voksne og kræver ikke andet end hama perler, en firkantet perleplade, bagepapir, strygejern, tråd og bånd

skabelon til fastelavns katte
Skabelonen til katten er vist ovenfor. Du kan også printe mønstret lige her.
Du kan jo også lave katten i andre farver end sort. Men er det til fastelavn er der en gammel tradition for den sorte kat.
Halsen er lavet sådan at der opstår to huller til at føre båndet igennem, når perlepladen er strøget.

perleplade fastelavns pynt
Stryg perlepladerne på begge sider, så holder de bedst. Husk at brug bagepapir imellem perler og strygejern. Bruger du strygejernet på høj varme kan perlepladen have tendens til at bue. Lig den derfor i pres under en bog eller andet tungt. Lad den ligge her indtil den er kold. Så får du en lige perplade kat.

katte med sløjfer lavet i hama perler
Når kattene er strøget er de klar til at få sig en sløjfe. Jeg har valgt at køre det helt traditionelt og givet dem røde sløjfer på. Men brug de farver du har og mix evt. så de får hver sin farve.

hjemmelavet fastelavns pynt
Klip et stykke bånd af og før det igennem det ene hul, før det så igennem det andet hul og træk forsigtigt i båndet sådan at der er lige meget bånd på hver side af kattens hals. Bind så en sløjfe. Sløjfe binderi, kan godt kræve lidt øvelse hvis ikke du er vant til at skulle lave pæne sløjfer. Øv dig lidt og prøv dig frem.

katte i hama perler
De færdige katte får til sidst en sytråd igennem den øverste, midterste perle og så er de klar til at blive hængt op.

flot fastelavns pynt i hama perler
Jeg har samlet et par forårs grene i skoven. Har du ikke skov lige om hjørnet, så klip et par grene i haven eller tag forbi en park og saml noget af det der allerede ligger på jorden. Vi har haft godt med blæsevejr og der ligger derfor mange grene rundt omkring.

pynt op til fastelavn med katte i hama perler
Så mangler vi hvis kun fastelavnsbollerne, hva 🙂

Pøj pøj med projektet og husk du altid kan tagge @frkhansendk på Instagram hvis du vil dele projekterne med mig.

Share

You Might Also Like

0 Comments

 1. Valentines | says:

  […] had a good old trawl through Pinterest for inspiration. I decided on bunting (which we freestyled), cute cats and a bracelet. The beads were really, really easy to use. Everyone got on really well with them. […]

 2. Alicia says:

  Åh vilket roligt projekt – och perfekt dekoration till påskriset!

  Jag håller på och sätter ihop ett blogginlägg med tips på fina vår/påskprojekt att inspireras av, och undrar om jag kan få låna en av dina bilder? Jag länkar naturligtvis tillbaka till detta inlägg. Här är fjolårets post om du vill se ungefär hur jag tänkte lägga upp det: http://aliciasivert.blogspot.se/2015/03/paskpeppen-2015.html

  Tack för inspirationen!
  Alicia

  1. Frk. Hansen says:

   Hej Alicia
   Hvor dejligt du synes godt om ideen 🙂
   Så længe at der, i forlængelse af billedet, er et link til min side så må du rigtig gerne dele.
   Så fin inspiration du samlede sidste år.
   Jeg glæder mig til at se dette års påske inspiration.
   Hav en dejlig dag

 3. […] Jeg er gået i gang med lidt påskepynt. Foråret ser endelig ud til for alvor at være på vej. Det har virkelig været tiltrængt med et par dages sol ovenpå vinteren. Jeg har de andre år også lavet påskepynt og du kan finde mit påskepynt fra 2015 her og fra 2014 her. I år har jeg kastet mig ud i at lave pynten i hama perler. Dem der følger fast med her på bloggen ved efterhånden at jeg er ret glad for at sidde med de små plastik perler i hænderne. Jeg synes det er skønt at alle kan være med, lige meget alder og rang af kreativitet. Det eneste problem er bare at perleplader hurtigt kan blive meget naivt i udtrykket. Noget af det jeg gør for at komme lidt væk fra den klassiske børne perleplade er at tilføje andre materialer. Denne her gang er det blevet en kombination med silkebånd. De søde kaniner er i øvrigt en videreudvikling af fastalavnspynten som du kan se her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *