ingredienser til kagerneingredienserne røres sammensmåkagerne fordelt på bagepapirnærbillede af de færdige kagerhavregrynskager på et dækket hverdagsbord

Denne uge får du opskriften på de sprødeste og nemmeste havregrynskager og så er de både gluten- og mælkefri.

Vi har ikke opvaskemaskine(!) herhjemme og det at bage kan hurtigt virke uoverskueligt med alt det opvask det medfører. Disse lækre småkager er dog fantastisk nemme både tidsmæssigt og i opvask 😉 Det eneste der behøves er en dyb tallerken og et par teskeer og 25 minutter fra start til de færdige kager står nybagte og lige klar til at spise! Men pas på, de forsvinder meget hurtigt 😉

Ingredienser:

110 g havregryn (glutenfri)
100 g margarine (fx fri plantemagerine uden mælk)
150 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk mel (det kan være glutenfri hvedemel, rismel, majsmel, kartoffelmel eller boghvede)
1 æg

Smelt margarinen, bland havregrynene i og lad det stå og trække i 10 minutter. Bland resten af ingredienserne i og rør det hele godt sammen. Fordel kagerne med to teskeer og med god afstand imellem, da de flyder meget ud under bagning.

Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 8-10 minutter. Hold godt øje med kagerne for når de først er færdigbagte går det stærkt og de kan blive brændte.

You Might Also Like

0 Comments

  1. Annette says:

    Hej
    Jeg bagte disse kager, da vi skulle have gæster som ikke spiser gluten og mælk. Erstattede fedtstoffet med smør fra naturli. De var supernemme og hurtige at bage og smager fantastiske. Jeg troede at småkager blev gode pga smørret, men her tog jeg fejl. De vil helt sikkert blive bagt igen som en favorit i familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *