diy kreativt julebord

Nu nærmer vi os juleaften med hastige skridt og jeg vil lige give mit bud på hvordan man kan pynte og dekorere sit julebord på bedste DIY vis selvfælgelig :-). Når nu man sidder længe omkring julebordet, så synes jeg det er skønt at give pynten små fine detaljer man kan få øje på og ting man må pille ved og flytte rundt på.. -Og her er  nødderne der er spredt ud på bordet jo herlige. Jeg har iøvrigt undladt den klassiske røde farve og holder det lyst og let, med et mix af messing og guld. De små papirs juletræer kan du måske genkende? Dem kan du nemlig finde en DIY guide til lige her. De er lavet af karton, metaltråd og Hama perler.

juletræer i papir, glimmer grandkogler og nødder med guld

Jeg har taget lidt af naturen med indenfor og givet dem et lille twist. Nødderne med guld detaljerne er tegnet på med en guld tusch og koglerne har fået lim og glimmer. Du kan finde DIYen til begge dele lige her. Lysestagerne er fra Applicata og sidder oprideligt på et fad som her. Men de fungere også fint sådan her synes jeg. Dugen har jeg i øvrigt bare syet af et par meter råhvidt bomuldslærred.

julebordet med applicata lysestager, marmor vaser og guld nødder

Julegrenene som er inspireret af den populærer blomst kaldt trommestikker. De giver en skøn stemning af jul uden de store armbevægelser og er meget nemme at lave. Jeg har tidligere lavet dem i en mere sommerlig version som du kan finde her. Men DIYen på disse får du her:

vintergrene formclay og ikea saks

Alt du skal bruge er; Nøgne vintergrene, alle typer kan bruges – Formclay, jeg har brugt den hvide med glimmer. Har du ikke Formclay men Silkclay kan du sagtens bruge det i stedet og du kan altid tilføje glimmer selv – Saks, min er fra IKEA. Den er ergonomisk ikke særlig rar, men synes den er fantastisk smuk og især til 30 kr 😉

grene klippes til

Klip grenene til og klip gerne det yderste skud af så Formclay’en nemmer kan sættes på.

formclay sættes på grene

Tril en kugle af Formclay’en og tryk den ned over grenen. Er du kommet til at trykke den mere eller mindre deform kan den altid gøres lidt mere rundt når den sidder på grenen.
Kuglerne kan være store eller helt små, kan tilføjes på nogle af grenene eller dem alle. Det er alt efter hvilket udtryk man ønsker sig.

den færdige hjemmelavede vinterbuket

De færdige vintergrene har jeg fordelt og sat i marmor vaser og har stået fremme hele december måned og de har fået meget opmærksomhed fra vores julegæster. Det jo fedt når der ikke skal så meget til og denne DIY koster jo ikke andet end de 15 kr. en bøtte Formclay koster (Mit er købt i Hoffman Hobby, Aarhus) De kan også bruges som en sød værtindegave her i juledagene.

Håber I alle får taget godt hul på juleferien i de her dage!

You Might Also Like

0 Comments

 1. Mette Madvig says:

  Waauuu et smukt julebord 😀 Jeg er også vild med din væg tegning som kan ses i baggrunden 😉
  Tak fordi du deler dine flotte DIY’s
  Mange hilsner,
  Mette

  1. Frk. Hansen says:

   Tusind tak Mette 🙂 Den væg er vi også ret glade for. Hvor er det dejligt at høre. Tak for din søde og betænksomme kommentar.
   Håber du får et smukt nytår 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *