instagram barnedåb ide diy

I sidste weekend lagde jeg billedet ovenfor på min Instagram profil. Jeg var nemlig til gode venners barnedåb og havde lavet en illustration i dagens anledning. Jeg blev væltet bagover af al den fine ros illustrationen fik med sig og interessen var stor. Derfor ligger den nu klar, så I kan downloade den gratis. En lille gave til jer fra mig. Jeg vil kun være stolt og glad hvis barnevognen kan være en del af så stor en dag og så sødt et minde.
Illustrationen fungere nemlig sådan at alle gæsterne skal sætte et fingeraftryk til dåbsbarnet. På den måde har dåbsbarnet og forældrene et meget specielt og personligt minde fra den store dag og dem som var med. Illustrationen kan du printe hvis du selv skal afholde barnedåb, men du kan også som gæst tage den med og give en meget særlig gave, jeg er sikker på den vil vække glæde og stor taknemmelighed hos dem der måske ikke lige selv havde tænkt i de baner.
Her kommer en lille vejledning i udførelsen:

en sødgratis gaveide til barnedåben
Du skal bruge:
Et print af illustrationen. Du kan downloade dem lige her i A4 eller A3.
Trykpuder i de ønskede farver
En tynd sort pen
En pakke vådservietter
En ramme i samme størrelse som illustrationen

Det første du skal have gjort er at få printet illustrationen. Her kan det altså godt betale sig at smutte forbi en kopi- og printshop og få printet illustrationen på lidt tykkere papir end normalt printerpapir. En sort/hvid A4 eller A3 koster ikke alverden at få lavet. Jeg har her brugt illustrationen i A3. Er gæsteantallet 20 eller derunder kan du printe på A4 er det derimod over vil jeg anbefale at printe i A3.

2 måder at bruge stempelpuder på

Du skal bruge trykpuder til stempler for at lave fingeraftrykkene. Dem kan du købe i alverdens farver i landets hobbybutikker. Jeg havde ikke lige nogen farver liggende, som jeg havde lyst til at bruge. Så derfor lavede jeg mine egne trykpuder ved hjælp af akryl maling og en skuresvamp fra køkkenet. Nu har jeg prøvet begge dele af og jeg vil klart anbefale de trykpuder du kan købe. Du kan blandt andet få dem her. -Det er lidt sværere at styre med akryl malingen.

alle barnedåbs gæsterne sætter et fingeraftryk på plakaten

Det kan være en god idé at der er en der kordinere og styre hvor gæsterne skal sætte deres fingeraftryk. Det bedste resultat opnås hvis fingeraftrykkene sidder i midten i en stor rund cirkel.
Husk at have en pakke vådservietter ved hånden, sådan at gæsterne kan få tørret sværten af igen og ikke ender på festtøjet.

fingeraftryk til print-selv illustration

Efterhånden som gæsterne sætter deres fingeraftryk skrives deres navn ovenfor trykket. Jeg har skrevet alle navnene sådan at de bliver ensartet. Du kan også lade gæsterne skrive deres eget navn.

familiens navne skrives over alle balonnerne
Når alle har afsat et fingeraftryk, skal alle “ballonerne” have tegnet en trekant under sig, så de ligner balloner.
tilføj de sidste streger når alle fingeraftryk er sat og malingen er tør

Når ballonerne er tegnet kan snorene forbindes fra balloner til barnevogn.

barnevogns illustration til fingeraftryk

Sidst men ikke mindst skal hovedpersonens fingeraftryk sættes i hjertet på barnevognen. -Dette kan være en god ide at vente med til en anden dag, hvor der er bedre tid og mere ro.
Så er illustrationen færdig og er et fælles værk alle gæsterne har deltaget i. Det skabte en helt særlig stemning til barnedåben jeg deltog i. Gæsterne var glade for, at kunne sætte deres præg og være en del af gaven. Så hvad end du selv står overfor at skulle holde barnedåb eller gæst til en barnedåb, så tag illustrationen med!

Hvis du mangler en sød lille gaveidé til barnedåben eller babyshower så kan du på Miniminder.dk finde blækfrie aftryks sæt som kan bruges fra fødslen helt uden skidt kemi. Det er nemt og overskueligt at forevige aftryk med sådan et sæt. Du finder det lige her.

God søndag til jer.

You Might Also Like

0 Comments

 1. Jeg elsker din idé. Jeg har fået printet barnevognen og er klar til barnedåb om et par uger. Jeg er helt sikker på at værtsparret vil elske det. Jeg lavede selv noget lignende til vores bryllup. Dog med et træ og fingeraftrykkene var blade. Det blev også super fint og er det skønt minde. Tak fordi du stiller din illustration til rådighed.

  1. Frk. Hansen says:

   Hej Camilla. Hvor er det dejligt at høre, tillykke med den kommende barnedåb. Jeg håber at det bliver et hit. Du må endelig vise resultat frem på Instagram eller Facebook og tagge mig. Jeg vil så gerne se hvad I får tryllet frem af gode minder.
   Tak for din søde kommentar og dejlig dag til dig 🙂

 2. Manuela Christensen says:

  Hej!
  Har du ikke også lavet denne til bryllup? Eller har jeg bare drømt det?
  Venlig hilsen
  Manuela

  1. Frk. Hansen says:

   Nej det har jeg ikke.. endnu. Jeg tænker at lave en i forbindelse med mit eget bryllup.Så der kommer en, forhåbentligt 🙂
   God dag til dig

   1. Manuela Christensen says:

    Cool – så krydser vi fingre for det bliver inden det bryllup vi skal deltage i, der var tænkt som en gave. Ellers må vi selv igang med at være Kreative 😉

    Tak for fint svar.

    Og tillykke og held og lykke med dit kommende bryllup 😉

 3. Line says:

  Hej 🙂 Kan denne bruges til et selskab på næsten 70 mennesker i A3? Jeg tænker om det bliver for mange fingeraftryk. Hvad tænker du? Mvh. Line

  1. Frk. Hansen says:

   Jeg tænker at det måske bliver lidt klemt. Men lav evt et test print og prøv at sætte 70 fingeraftryk. Så kan du hurtigt se om det kan gå an. Den du har prøvet at lave kan du evt have liggende på bordet som en guide. Så kan gæsterne bedre se hvor de skal sætte deres fingeraftryk på den originale illustration 🙂
   Rigtig god dag til dig

 4. Mette Andersen says:

  Hej ☺️
  Det er lige sådan noget jeg har tænkt mig at lave til min piges navnefest her snart. Men hvor finder du se trykpuder? synes ikke det er nemt at finde.

 5. Alexandra says:

  Hej
  Thank you so much for the illustration. I was looking for this particular guestbook but I can’t order it online, it will not arrive in time.
  You just made my day 100 times better!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *