armbånd lås bruges til keyhanger

Jeg har lavet en smuk og praktisk keyhanger i læder. Det er faktisk et par måneder siden jeg strikkede den sammen og jeg har været rigtig glad for den og samtidig har den fået sig en del komplimenter og opmærksomhed. Det der gør den så dejlig praktisk for mig er at det er en nøglesnor, altså en du kan tage over hovedet og ikke behøver at have i hånden eller stikke den i lommen hele tiden. Derfor har jeg i flere år brugt nøglesnore frem for almindelige nøgleringe. Det store minus der er ved en nøglesnor er dog at det kan være svært at nå låse der sidder lavt. Min cykel er et godt eksempel og hvis man har en god højde skal man ofte ud i fitnessøvelser for at komme ned i knæ og ned til låsen samtidig med hænger om halsen. Denne keyhanger er lavet med en lås der normalt bruges til armbånd. Det betyder at der er en lås der er nem at klikke op og i. Den gør det derfor muligt at have 2-i-1 funktionen. Du har både en nøglering med tilkoblet keyhanger snor. Smart ikke! Nu tænker du måske at du ikke tør sætte din lid til en smykkelås. Tænk hvis den gik op og nøglerne forsvandt. Jeg lavede min keyhaner i august måned og har brugt den hver dag siden. Jeg har rykket og flået i den og i det hele taget testet den godt og grundigt. -Den virker altså.
Det fine ved keyhangeren er, at den kan bruges af begge køn og mange aldre. En rigtig god julegave idé. Den tager ikke lang tid at lave og er en sød og brugbar gave at give. Der er bare noget særligt over at give og modtage hjemmelavede gaver frem for masseproducerede.  Så forkæl dem du holder af eller måske dig selv med en ny keyhanger. -Og skal du fx give den til en mand kan du erstatte guldlåsen med en i sølv og den lysebrune læder med en sort læder snor.

Materialer:
Lædersnor 4 mm tyk og minimum 90 cm lang (jeg har brugt denne snor, men det kan købes i de fleste hobbyforretninger rundt om i landet)
Armbånds lås, kaldt en Bajonetlås, med en indre diameter på 6 mm (jeg har brugt denne her fra smyks.dk)
SuperGlue kontaktlim (fås i flere udgaver i hobbyforretninger og byggemarkeder og de er alle super stærke, pas på fingrene)
Nøglering (jeg har brugt denne)

lædersnor til nøglesnor og hay saks

Klip et lille stykke lædersnor på ca. 9 cm. Klip herefter det lange stykke der skal om halsen. Jeghar valgt en snor længde på 80 cm til denne del. Den er one size og passer de fleste mænd og damer. Men test det gerne inden du klipper, så du får lige den længde på kæden du ønsker.

brug superglue til at sætte nøgleringen sammen

Når snoren er klippet i to skal de limes fast i bajonetlåsen. Tag enderne af den lange snor og saml dem. De skal nu limes fast i låsen. Det er den del af låsen der har lukkemekanismen du skal lime i (se billedet ovenfor). Put en klat lim i hullet og sæt de to ender i på samme tid, så de sidder så ens som muligt i låsen. Hold de to dele sammen i 30 sekunder til limen er størknet.

messing nøglering med lædersnor

Nu er turen kommet til selve nøgleringen. Tag det lille stykke lædersnor igennem nøgleringen og lim de to ender i bajonetlåsens anden side.

den færdige nøglesnor

Keyhangeren er færdig og skulle gerne se ud som billedet ovenfor. Jeg er vild med naturmaterialet i kombination med den varme guld.

smart nøglering du selv kan lave

You Might Also Like

0 Comments

  1. Frk. Hansen says:

   Ja især når man klikker nøglerne af, er den smuk som smykke 🙂
   Dejligt når ting kan være både funktionelle og æstetiske på samme tid.
   Hav en skøn aften

 1. Anja says:

  Det stykke lædersnor du har linket til er kun 0,5 m (50 cm), men du skriver at man skal bruge 90 cm. Har du bare bestilt to af denne? Næste længde er så vidt jeg kan se 10 m…

  1. Frk. Hansen says:

   Jeg handlede fysisk i deres butik. Men er ret sikker på det fungere på samme måde. -Det er sådan de fleste smykkehandlere gør: De har en rulle og så klipper de af alt efter hvad bestillingen lyder på. Så bestiller du 3 x 50 cm. Så får du en lædersnor på 150 cm. Men send dem evt en mail for at være 100% sikker 🙂
   Håber du får lavet en fin keyhanger!
   Hav en dejlig aften

 2. Simone says:

  Halløj 😀
  Sikken en fantastisk idé du har fået dig her!
  Hertil kommer et mindre spørgsmål – jeg kan se at du har brugt 4mm snor til din og en bajonetlås på 6mm indre diameter. Den snor jeg er blevet ret lun på, findes kun i 6mm. Burde det så ikke fungere, hvis jeg finder en bajonetlås med en indre diameter på 8mm i stedet for? 🙂
  Ha’ en super dag!

  1. Frk. Hansen says:

   Hej Simone
   Sikke et fint projekt du har kastet dig over. Jeg er sikker på du bliver glad for din keyhanger. Jeg bruger min endnu, hver eneste dag!
   Jo det tænker jeg sagtens kan fungere. Jeg tror også en 7mm eller en 9mm kan gå. Tag eventuelt snoren med ned i butikken (Hvis du handler i en fysisk butik selvfølgelig) og prøv dig frem. Alt efter hvilken type snor du har valgt kan den måske klemmes ned i en 6 mm også.
   Pøj pøj med projektet

 3. Sara says:

  Kære frk. Hansen.
  Vil du lave sådan en smuk key hanger til miiiig. Jeg vil gerne give den til min veninde i fødselsdagsgave.
  Kh Sara

  1. Frk. Hansen says:

   Jeg sælger desværre ikke men har en ren DIY blog. Så meningen er at du selv skal kaste dig ud i projektet. Det kan du sagtens. Bare smut forbi en hobbyforretning og køb en smykkelås med magnet (dem til armbånd) samt en meter lædersnor og superglue. Så er du så godt som færdig allerede 🙂
   Pøj pøj med projektet.

 4. […] Look maling – Pensler – Fint sandpapir NB. Jeg har givet den gule kasse en lys bund farve. KEYHANGER – EN GOD JULEGAVE IDÈ. Jeg har lavet en smuk og praktisk keyhanger i læder. Det er faktisk et par måneder siden jeg […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *