magnet-hjememlavet-diy-kreative-ideer-trae-goer-det-selv-julepynt-gaveide-frkhansen-cchobby

Magneter af den hjemmelavede slags kan hurtigt få et strejf af SFO over sig. Ikke at der er noget i vejen med det. Men nu er jeg gået hen og blevet en smule voksen og synes det er knap så fedt hvis mine hjemmekreerede magneter ligner noget jeg har slæbt med mig fra 90’erne. Så jeg har samlet 3 af mine DIY projekter,  der måske kan puste lidt liv i køleskabets looket. Jeg tror nemlig godt, at vi kan blive enige om at køleskabe ikke vandvittig kønt (altså med mindre man ejer et retro SMEG køleskab!). Jeg synes dog ikke at der skal så meget til for, at skabe et fint og personligt køleskab. En samling unikke magneter kan være med til at skabe stemning og give køleskabet karakter. Så hvorfor ikke kaste sig ud i at lave sine egne magneter. Mulighederne er uendelig og her giver jeg 3 bud på nemme DIY magneter.

materialer

nærbillede af motiv på træ

TRÆMAGNETER MED TRYK

I forlængelse af forrige indlæg om ophæng med print er her en anden variation. Jeg har denne gang brugt knap så rå træ. De store “knapper” er købt og har ingen hul til ophæng, hvilket gør dem perfekt til at lave magneter af. Fremgangsmåden er den samme som ved ophængene og du kan finde vejledningen til overførsel af print lige her. Jeg har limet en nogle af de ekstra stærke magneter på hver af knapperne. Almindelige magneter kan også sagtens holde, men jeg er blevet ret glad for de ekstra stærke der også kan holde på postkort og indkøbs sedler.. -og så er de med deres mini størrelse bare ret fine, synes jeg 🙂

Materialer: Træ “knapper” – Super Glue – Magnetter
Følg vejledningen og den øvrige materiale liste i det forrige indlæg her.

Nu sidder de fint på vores sorte køleskab og får lov til at være årets først juleri herhjemme. De er faktisk ikke specielt julet, synes jeg og kunne sagtens tåle at hænge hele året.
Magneterne er også en fin julegave idé. De kan nemt gøres personlige ved, at bruge private fotos istedet for disse jeg har fundet på nettet. Man kunne lave et helt stamtræ på køleskabet med billeder af familiens medlemmer. Det ville da være ret sjovt og helt sikkert en god gave til fx bedsteforældrene 🙂

magneterne på køleskabet

scrabble brikker med magnet tape

SCRABBLE MAGNETER

Dette DIY projekt var faktisk bloggens aller første og er fra sommeren 2012. Dengang hvor frkhansen.dk faktisk ikke rigtigt var blevet til en blog endnu. De sidder stadig på vores køleskab og det bliver de ved med. Jeg holder utrolig meget af dem.. Det er nemlig sådan at hver gang vi har gæster på besøg skal de lige ud og rykke lidt rundt på bogstaverne og efter de er gået kan man så stå og læse søde hilsner, klamme jokes og små beskeder. Det er fantastisk og jeg altid varm om hjertet for det er bare en af de der meget små og vaskeægte hverdagsglæder!

Hvis du er nysgerrig på hvordan bloggens første indlæg er skruet sammen så kan du finde DIY projektet lige her.
Materialer: Scrabble spil – magnettape (Mit er fra Tiger) – Saks

dyr til brug dyrene på køleskabet

MAGNETER I 3D

Disse magneter er i den sjove og skæve kategori. Men ved at spraymale dem med en blank hvid, så bliver de helt porcelænsagtige og bliver ret elegante.
Dyrene samlede jeg sammen i løbet af en sommer på diverse loppemarkeder og har derfor kostet få kroner. Jeg laver faktisk altid en liste i vinterhalvåret med de ting jeg skal ud og lede efter når forårets loppemarkeder starter op. Det er hyggeligt at bruge lidt tid på og gør det meget nemmere for mig  at huske ideer og ønsker når loppesæsonen går i gang.

Dette kreaprojek ligger også langt tilbage i bloggens historie og du finder indlægget lige her.
Materialer: Plastik dyr – kniv – magneter – spray maling – Super Glue

You Might Also Like

0 Comments

 1. Astrid says:

  Hejsa, super fin ide med print på træknapperne. Hvilken side af træknapperne har du sat printet på? Den lige eller buede? Og bruger du blot EN magnet pr knap?

  1. Frk. Hansen says:

   Jeg har printet på den flade side, det er nemmest at arbejde på en plan flade ellers kan du nemt risikere at printet ikke sætter sig ordenligt fast fordi det skal formes præcist ned over den buede form for at lave en god overførsel af printet 🙂
   Jeg har brugt super magneter fra cchobby.dk. De er små, men virkelig kraftige. Så det er én magnet pr knap. Held og lykke med projektet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *