potræt af frkhansen og historien bag bloggen

Det har været et par vilde uger synes jeg. I forrige uge blev jeg finalist i Bolig Magasinets konkurrence, hvor de vil kåre årets stylist (-og jeg får brug for jeres hjælp. Men det vender vi lige tilbage til længere ned i teksten). I sidste uge viste jeg lidt af mit hjem frem ovre hos ChriChri. Der er flere af jer der har spurgt til billeder af mit hjem og jeg har godt kunne mærke, at I gerne vil med indenfor. Det kan jeg godt forstå. Jeg viser normalt kun brøkdele af vores lejlighed. Det, at jeg blev blogger var ikke noget der var planlagt. Jeg havde ikke sat mig ned og fundet ud af, at jeg ville starte en blog. Det kom sådan set bare lidt af sig selv:
Min mor havde købt domænet frkhansen.dk og ville gerne bruge det som en kanal for sin kreativitet. Det var bare ikke helt et medie for hende, fandt hun hurtigt ud af. Jeg spurgte derfor om ikke jeg skulle hjælpe hende og langsomt blev det en blanding af hendes ting og mine egne. Lidt efter lidt var der altså en blog, og det var blevet min. Jeg har senere hen fundet ud af at det var netop hvad jeg manglede. Et sted hvor jeg kunne formidle og videregive ideer. Et sted der kunne holde mig til ilden og prikke til mig, så ikke der gik alt for længe imellem de kreative projekter. Rigtig mange mennesker finder energi, foreksempel ved at dyrke motion. Det gør jeg ikke. Jeg skal ind til kreabordet og sidde. Det skal holdes ved lige. Så har jeg det bedst. Når man har en blog, så følger der rigtig mange skønne ting med. Det største jeg har fået med mig er jer. Det er helt utroligt hvad I har gjort muligt for mig. Med en stor læserskarer er der flere der er begyndt at kigge min vej. Jeg har fået en masse spændende opgaver i form af både indretning, styling og DIY projekt arbejde. Jeg laver ikke så mange sponsorerede indlæg her på bloggen, da det slet ikke er det der driver mig. Det jeg siger ja tak til er oftest arbejde hvor der skabes noget og jeg får lov til at bruge mine evner og krøllede hjerne. Bloggen, jeg i sin tid ikke vidste jeg havde, har i dag været med til at præge min uddannelse og jeg er her, ved afslutningen af min studietid, i et spor midt imellem det at være arkitekt og designer og så det at arbejde med bloggen og alt hvad det indebærer af PR og freelanceopgaver. Her kan jeg godt lide at være!
Nå, vi må heller samle tråden op igen; Jeg har altså aldrig tænkt, at jeg skulle være blogger og med en blog følger også personen bag. Den del har jeg tumlet en del med. Jeg kan godt have svært ved at forene mig med pakkeløsningen, hvor mine ideer ikke står alene. De skal gerne komme med et billede af mig og lidt om min tilværelse. Jeg forstår det godt. Jeg vil også kigge ind og have lidt med, når jeg besøger andre blogs og webuniverser. Det er inspirerende, spændende og altid sjovt at få mulighed for at lære folk at kende. Men det har været svært, at det også skal virke den anden vej rundt. Derfor har jeg prøvet at holde mig i baggrunden. Dels fordi jeg gerne vil beholde fokus på den kreative inspiration og dels fordi jeg gerne har ville være lidt anonym i alt det her. Det har derfor været grænseoverskridende at vise billeder af mig selv og mit hjem. Det er så personligt har jeg følt. Jeg bliver dog bedre og bedre og begynder, at have det meget mere naturligt med at slå armene ud og sige her er jeg. -Det kan jeg sagtens finde ud af ude i den virkelige verden, men her på internettet føles det stadig lidt sært. Jeg kan jo ikke se jer. Det kan godt blive lidt diffust og utrygt hvor jeg ender, når jeg giver noget af mig selv til internettet. Det kan virke som et stort sort hul man putter sig selv ned i. Men nu viser jeg altså mere end nogensinde. Så kig med indenfor, jeg giver nemlig en lille bitte rundtur ovre hos ChriChri.dk.

Nu vi har taget hul på snakken, så vil jeg også gerne runde det, at min blog har en tendens til ikke helt at være en blog. Det er mere et webunivers. Man kan i hvert fald sige at frkhansen.dk differentiere sig en del fra hvad man normalt kategorisere som en blog. Jeg udgiver fast ét indlæg om ugen. Det gør jeg af flere grunde. Den primære grund er, at alle indlæggene skal have en faglig tyngde. Det skal være gode projekter, der lander her på siden. Skal jeg udgive oftere så kan det ikke undgås, at der også kommer en masse indlæg uden helt så meget kød på. I skal også have tid til, at dvæle ved projekterne og ikke overdynges med DIYs. Det skal ikke være sådan at man til sidst ikke kan overskue hvor man skal starte og hvad man skal begynde med. Lidt men virkelig godt, er blevet bloggens motto. I bloggens indlæg, er der altid et DIY projekt med vejledning i ord og billeder. Det er det. Der er ikke så meget andet at finde.
Det her, det du sidder og læser nu. Det er den første tekst jeg har skrevet til frkhansen.dk om mig, mine tanker og formål med at være her.. Altså ikke sådan generelt! Men som blogger. Efter 2 år er det måske på tide, at I kan læse noget andet end “Når du har limet de to stykker sammen, skal du..” Men lad mig høre. Hvad synes du om bloggen. Mangler der noget, har du ønsker til kommende emner jeg skal runde? Har du spørgsmål til mig privat, min uddannelse eller andet. Så er det nu du kan spørge løs og byde ind.

Måske der er nogle af jer der tænker, hvad var det med boligmagasinet, som jeg nævnte i starten af teksten. Jo, de har afholdt en stor konkurrence på Instagram hvor man kunne deltage i konkurrencen om at blive Bolig Magasinets Stylist 2015. Man har kunne deltage i konkurrencen ved at uploade billeder på Instagram med hashtagget #boligmagasinetstylist2015. Det har knap 4.000 gjort og derved deltaget i konkurrencen. Nu har en jury så fundet de 10 finalister. Jeg deltog med billederne, som du kan se nederst i dette indlæg og med billedet af vores spisekrog blev jeg valgt som værende 1 af de 10 finalister. Jeg er oppe mod 9 andre virkelig(!) dygtige mennesker og er meget beæret over at være nomineret. (Jeg har endda knebet mig selv i armen, mens jeg har stirret på annonceringen af finalisterne.) Det ville dog gøre mig endnu mere glad hvis du gav mig en stemme i konkurrencen. Jeg har på fornemmelsen, at jeg har hårdt brug for det. Så hvis du har lyst til at give mig, eller en af de andre finalister en stemme, så kan du gøre det lige her. Vinderen af konkurrencen får 4 sider i boligmagasinet og får lov til at være kreativ og style løs. -Det behøver jeg ikke nævne, at jeg rigtig gerne vil, vel?

Update: Tak for alle jeres stemmer. Jeg gik simplethen hen og vandt konkurrencen. Så Gabriella Holm blev årets boligstylist anno 2015!!

Tak fordi du læste med så langt, jeg vender stærkt tilbage med mindre snak og mere DIY i morgen!
Jeg sender jer en masse kærlighed og ønsker jer den bedste weekend og efterårsferie.

vores køkkenløsning i opbevaring

krea kontoret indrettet med genbrug

finalist i boligmagasinets styling konkurrence 2015

You Might Also Like

0 Comments

 1. Helen says:

  Hej Frk. Hansen, vil blot knytte en lille kommentar til dit indlæg. Jeg er blevet utrolig glad for at følge din blog, bl.a. fordi den visuelt er så “ren” og enkel, og ikke er plastret til med reklamer og lign. Det er befriende, at det er de kreative ideer, der er i højsædet og ikke dit privatliv. Jeg synes, du har fundet en god balance. Dine indlæg er inspirerende og informative, så selvom jeg ikke er den store DIY, så kan jeg godt bilde mig det ind, når jeg afprøver nogle af dine designs og ideer. Mange komplimenter herfra. Mange hilsner Helen

  1. Frk. Hansen says:

   Tusind tak Helen. Hvor er det dejligt at høre. Bloggen har nemlig for alvor haft vokseværk det sidst år og det betyder jo at flere virksomheder kigger min vej. Det kan være enormt svært at takke nej og sige nej til en masse tilbud man tænker også kan komme bloggen til gode i det lange løb. Der er flere gang hvor jeg har siddet mange timer og opvejet fordele og ulemper. Derfor er det virkelig rart at høre at nogle af de valg jeg har truffet kommer jer, læsere til gode.
   Tak for feedback og god aften til dig.

 2. Marianne says:

  Hej frk Hansen, jeg holder meget af at følge din blog, bliver meget inspireret – nogle af tingene laver jeg selv, eller de inspirerer til at gå videre, og andre ting tager jeg med i skole til min 5.klasse, som efterhånden er ret drevne i at få noget ud af næsten ingenting. Vi ææælsker ugeblade, de kan bruges til så meget. Er også glad for at din side er fri for reklamer, det forstyrrer så meget. Går ind og stemmer på dig NU.

  1. Frk. Hansen says:

   Hej Marianne
   Hvor er det bare skønt. Helt fantastisk at du tager lidt af inspirationen med videre til din klasse. Det er rigtig dejligt. I er et par stykker der har nævnt det med ugebladende så måske jeg skal udfordre jer med en ny inden alt for længe 😉 Tusind tak for feedback. Det er så dejligt at snakke lidt med jer. Det bliver jo hurtigt en envejs kommunikation i det daglige. -Hvilket jeg også har det rigtig fint med 🙂
   Tusind, tusind tak for din stemme. Det gør mig ret lykkelig. Et stort virtuelt kram til dig og ønsket om en god dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *