Jeg har flyttet stort set al aktivitet over på min Instagram profil @gabriella.holm. Men nu kommer der et indlæg, i forbindelse med et par kageopskrifter som jeg har vist på Instagram. I var nemlig så mange der gerne ville have opskrifterne, så nu er jeg røget til tasterne. Det var vist den nemmeste måde at dele på. Billederne er taget med telefonen og det er langt fra den normale standard herinde. Men det er de eneste jeg fik taget. Desværre.

Kagerne lavede jeg til min datters 1 års fødselsdag. Kagebordet bestod af en Gurli Gris kage, en tal kage, cookies og gammeldags æblekage.

gurli gris kage og tal kage til børnefødselsdage

Gurli Gris kage

Bunden:

Ingredienser
300 g TUC saltkiks
9 æggehvider
4 dl sukker
300 g hakkede mandler
3 tsk. bagepulver

Creme:

Ingredienser:

ca 8 dl piskefløde
100-150 g frostne hindbær
2 tsk. vaniljesukker
rød pastafarve

Fondant:

Du kan enten købe fondant eller lave den selv.
Jeg laver den selv ud af skumfiduser, olie, citronsaft, flormelis og rød pastafarve.

Vejledning:
Pisk æggehvider og sukker stive. Knus TUC-kiksene og hak nødderne og bland det med de piskede æggehvider sammen med bagepulveret.
Dejen fordeler du i en dyb bradepande der er beklædt med bagepapir. Klip lange strimler af bagepapir og placer dem langs kanterne på bagepladen så også de er beklædt.
Bag den ved 175 grader i ca 30 minutter.

Bager du bunden dagen før kagen skal bruges som jeg gjorde. Så lad den stå i ovnen til dagen efter. Der holder den sig bedst da den hverken må blive for hård eller blød.

Når kagen er klar til pyntning tager du et stykke papir med samme størrelse som kagen. Du kan evt klistre flere A4 ark sammen. Tegn omridset af Gurli Gris og klip det ud når du er tilfreds med formen. Flyt kagen over på et underlag der må skæres på. Læg skabelonen ovenpå kagen og skær med en urtekniv langs skabelonen. Så er bunden færdig

Creme til Gurli’s hoved:
Pisk ca. 2 dl piskefløde sammen med 1/2 tsk. vaniljesukker. Tilføj en smule pastafarve til en sart lyserød farve opnås. Cremen fordeles i det ønskede lag med en dejskraber på kagen.
Gurli’s kjole laver du ved at give hindbær et opkog og lad dem afkøle. Pisk ca 6 dl piskefløde til blød flødeskum og tilføj hindbær, vaniljesukker og pastafarve i den ønskede mængde. Pisk nu flødeskummen færdig. Pas på med at overpiske. En overpisket flødeskum er ikke nem at skjule. Put cremen i en sprøjtepose og dekorer Gurli’s kjole.

Fondant:
Som skrevet laver jeg den helst selv ved at smelte en pakke skumfiduser (gerne dem fra Haribo) over vandbad. Tilføje 1 spsk smagsneutral olie og en spsk. citronsaft og når skumfiduserne er helt smeltet tages de af varmen og der æltes ca. 200-300 g flormelis ind i massen. Når den har en god konsistens tilføjes pastafarven. Du skal bruge 80% af fondanten i en sart lyserød og 20% rød. Når farverne er som du ønsker dem ligger du fondanten i hver sin frysepose og ind på køl med dem i en lille times tid.
Når kagen skal serveres tager du fondanten ud af køleskabet (Den kan nemt holde sig og du kan derfor have lavet den i god tid) er fondanten for hård så kan du fugte fingrene en smule.

Skær gerne frugt ud i små tern og stil en skål ved siden af kagen sådan at gæsterne selv kan toppe deres kagestykke med frisk frugt. Jeg toppede med kiwi, vindruer, jordbær, blåbær, blommer og bananer.

tal kage til børnefødselsdag

Tal kage:

Tal kage er en ganske almindelige chokoladekage med chokoladestykker i.
Så du kan bruge lige den chokoladekage opskrift du ønsker.

Ingredienser:

400 g sukker
225 g hvedemel
6 spsk kakao
3 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
300 g smeltet smør
3 store æg
2,5 dl kogende vand
100-150 g chokolade (Jeg bruger Princips mælkechokolade knapper, de har et skønt strejf af karamel. De skal smages!)

Vejledning:

Sukker, mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver blandes sammen. Tilføj smør og æg og rør rundt. Hæld det kogende vand i og rør rundt igen. Beklæd en stor dyb bradepande med bagepapir. Klip strimler af bagepapir så også bradepandens kanter er dækket. Når dejen er lunken vendes chokoladeknapperne i dejen og den hældes i bradepanden.
Bag den ved 175 grader i ca 35 minutter.

Lad kagen afkøle og pak den ind i folie hvis først den skal bruges dagen efter for at undgå tørhed. Lav en skabelon på et stykke papir der har samme format som kagen. Du kan evt klistre flere A4 ark sammen for at opnå rette størrelse. Brug en lineal og tegn kagen op. Det gælder om at lave tallet så buttet som muligt for at få mest muligt kage. Placer kagen på det underlag du ønsker at servere kagen på. Klip skabelonen ud og placere den på kagen og skærer efter den med en lille kniv der er nem at arbejde med.

Det kage der bliver tilovers kan du evt. lave romkugler af. (bland kagerester i en skål med hindbærsyltetøj og romessens og form dem til små kugler. Vend dem i krymmel. Hvis ikke du ønsker at lave dem med det samme kan kageresterne fryses og du kan lave romkugler en anden dag.)

Creme:
Ca. 2 dl piskefløde
ca. 200 g mascapone ost
1 spsk. flormelis
Pastafarve

Piskefløde, mascapone og flormelis piskes til en flødeskums agtig konsistens. Smør cremen på toppen af kagen og dekorer den med slik i samme farve/toner/tema som du har valgt til cremen.

Jeg har pyntet min kage med marengs roser.
De er lavet ved at piske æggehvider med sukker og tilføje lidt citronsaft. Herefter tilsatte jeg pastafarve og piskede massen til den var helt stiv. Put marenges massen i en sprøjtepose med en stjerne/blomster formet tylle og lav små roser på en beklædt bradepande. Start indefra og kør udaf for at få en fin rose. Lav rigeligt. Jo flere du laver jo mere styr får du på at lave pæne roser.
Pynt dem med evt. med lidt krymmel. Jeg har brugt små glimmerkugler i tøsefarver. Bag dem i ovnen ved 80 grader i 1-1,5 times tid. Opbevar dem i en kagedåse indtil de skal bruges.

kageopskrifter til børnefødselsdag

You Might Also Like

0 Comments

  1. Camilla says:

    Når du laver fondant, hvor stor pakke skumfiduser bruger du ? (hvor mange gram ca.) ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *