Endelig fik jeg kastet mig ud i dip dye! Jeg har længe ledt efter noget at kunne dyppe og da min mor kom slæbende med dette storskralds vidunder var det jo perfekt. Her i Aarhus er storskrald et hit. Alle har langt til genbrugsstationen og mange foruden bil og derfor stilles det ud på gaden, så storskrald kan tage det med. Jeg har aldrig oplevet, at noget af det jeg har stillet ud rent faktisk har stået længe nok til at blive hentet af storskralds-teamet. Det er da en dejlig tanke 🙂
Jeg har brugt almindelig akrylmaling.. Det giver nogle begrænsninger. Jeg ville foreksempel gerne have “dyppet” noget af ryglænet, men jeg var bange for det måske ville smitte af på tøjet eller hurtigt skalle af.. Derfor endte det med at jeg dyppede benene i stedet. Jeg tillod mig også at bruge akrylmaling fordi stolen skal stå i soveværelset og mest bruges til tøj. Ønsker du at male ryglæn eller spisebordstole vil jeg anbefale dig at bruge træmaling.
Fremgangsmåde:
Rengør stolen grundigt og gerne med en smule grundrens.
Jeg målte op til den ønskede højde og satte tape omkring benene. Herefter blandede jeg farven og gik i krig med penslen. Jeg endte med at give dem 3 lag og lod dem tørre helt før jeg gav dem næste lag. Tapen tages af efter sidste tørring. For at undgå malingen smitter af på gulvet, har jeg udstyret stolen med filtdutter fra Tiger.
Den nye stol står nu i soveværelset.. -Og selvom den lynhurtigt kommer til at være overdynget af tøj, så vil benene da stadig kunne ses 😉

You Might Also Like

0 Comments

 1. Det er godtnok en lækker sag din mor har fundet der. Jeg elsker altså også at finde guld uforudsete steder…..på et tidspunkt måtte man skralde på vores genbrugsstation, og jeg var så heldig at finde en hel kasse med det blå sonja stel i rigtig fin stand. Desværre er det ikke tilladt at skralde længere, egentlig fuldstændig tåbeligt da der virkelig bliver smidt meget guld ud!!!!!

  1. Frk. Hansen says:

   Ja både mor og stol er et hit 😉
   Det er nemlig forfærdeligt at man ikke må tage ting fra genbrugspladsen. I min barndomsby var der en genbrugsbutik tilknyttet genbrugsstationen. Hvad man ikke kunne finde af smukke sager der, der var blevet reddet fra containerne 🙂
   Der var dog snak om på et tidspunkt at den måske skulle lukke fordi det ikke var i orden at sælge.. :-/

 2. Frk. Smed says:

  Hvor er den blevet lækker. Elsker blå.
  Kunne også godt tænke mig at prøve at lave noget dip dye af nogle møbler. Det kan være der en dag kommer en stol magen til dig. Kender godt det med storskraldet, vi har også et område i gården hvor man kan stille storskrald. Man skal være hurtig for at få de gode ting.
  Hav en dejlig dag

 3. Maria says:

  Så lækkert – ser rigtig godt ud, og jeg elsker den blå farve til træ. Har gået med samme idé i hovedet efter jeg så en diy på hæklede sokker til stoleben. Da jeg ikke kan hækle, men har fire stole, der desværre har fået fugt på “fødderne”, tænkte jeg også at det ku’ være en mulighed at male det grimme stykke 🙂 Og nu har du så lige vist, hvor pænt det kan blive. Fedt. Tak for det 🙂

 4. Ja den er fin, men jeg forstår ikke hvad du skriver om acrylmaling og træmaling, måske skriver du forkert? acrylmaling = træmaling! Og du kunne da sagtens male ryggen, den vil ikke smitte af, medmindre det er vandfarve/plakatmaling du har brugt, men det ligner almindelig acrylmaling og det kan stort set bruges til alt, men er selvfølgelig ikke så holdbar udenfor i længere tid ad gangen.

  1. Frk. Hansen says:

   Nej du har også helt ret i. Jeg synes bare at der er stor forskel i “lakken” og at træmalingen,(den der ofte står til træ og metal på) giver en langt bedre glans og holdbarhed end akrylmalingen til lærred -som er den jeg har brugt. Så det er bare min anbefaling. -Jeg ville ikke gøre det nemlig.. Men du har ret i, at det sagtens kan lade sig gøre og sikkert også med et fint resultat 🙂

 5. Emilie says:

  Sikken da et forfriskende pust til en gammel stol.
  Det er en sjov detalje, som giver stolen et lille fint twist.
  God idé!

 6. Tara says:

  Det ser rigtig godt ud, det er dejligt med lidt farve til trælooket! Du har generelt rigtig mange fede diy-projekter her på din blog! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *