boligmagasinet frkhansen gabriella hansen

I boligmagasinet nr. 198 fra juli måned havde jeg et lille nemt DIY projekt med.
Emnet var køkkenet og jeg havde lige hentet selvklæbende folie i Søstrene Grene. Det var derfor ret oplagt at få taget det i brug.
Jeg endte derfor med at beklæde et par af fliserne i køkkenet for at få et nyt og mere farverigt look. Køkkenet har mange hvide fliser og det kan derfor godt blive lidt ensformigt og kedeligt. Problemet er bare at med fliser bore man ikke lige hul så der kan hænges pynt op. Det er derfor også et svært sted at friske op, når fliserne sætter en masse begrænsninger.
Jeg fik fingrene i flere forskellige prints og kunne derfor veksle mønstrene mellem hinanden. Som et alternativ til Søstrene Grenes selvklæbende folie kan du også finde lignende produkter i byggemarkeder som fx Silvan og i diverse hobbyforretninger.

Få nyt køkken på 5 minutter:

Alt du skal bruge er
Selvklæbende folie
Saks
Lineal
Pen

selvklæbende folie fra søstrene grene

Start med at måle flisen op. Tegn den op på den selvklæbende foile og klip den ud.
Fjern papiret fra den ene halvdel af folien og monter den så præcist på flisen som muligt. Glat ud med fingren eller brug et dankort til at udglatte luftboblerne med.
Fjern nu forsigtigt resten af papiret og glat folien ud undervejs.
Skulle der være en træls (det siger vi i Jylland) luftboble kan du eventuelt tage en nål og prikke et lille hul sådan at luften kan presses ud.
Det kræver lige et par flisers tid at finde rutinen, så hav lidt tålmodighed.

diy makeover på 5 minutter

Den selvklæbende folie kan tåle vand og kan tørres af med fugtig klud. Den er derfor også egnet på badeværelsesfliserne.  Hvis det trænger til forandring.
Du kan også beklæde et helt skab eller opvaskemaskinen, hvis ikke den er indbygget. Klæbefolien har nærmest ingen begrænsing når det kommer til overflader og funktion. -Det eneste du skal huske er at den ikke er fødevare godkendt så hold den fra flader hvor du har mad liggende direkte på.

De selvklæbende folier fås i et stort udvalg af mønstre. Ønsker du derimod motiver og vil du gerne bruge lidt penge på at få et design udviklet til fliserne, så kan du købe dem hos www.homejunkie.dk
Jeg har selv et “R” klæbet på en flise ude på vores badeværelse.

badeværelses makeover på 5 minutter

You Might Also Like

0 Comments

    1. Frk. Hansen says:

      Hej Sofie. Ja det tror jeg bestemt at det er. Der vil helt sikkert stadig sidder noget klister tilbage på filsen, så prøv at putte madolie eller opvaskemiddel på en klud og kør det hen over flisen. Som skrappere alternativ er lampeolie og rensebenzin. Så skal det nok komme af 🙂
      Men som sagt har det ikke været et problem herhjemme. Jeg har haft en siddende i to måneder nu og har lavet en test ved at fjerne et igen. Der sikker klister tilbage på flisen men det er lige til at fjerne med fingrene og uden hverken klud eller rengørings midler. 🙂 jeg håber det gav mere ro i sindet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *